Miten suhtaudut kehoosi? Miten suhtaudut mieleesi?
Suhde kehoomme ja mieleemme on yhtäkuin suhde terveyteen ja sairauteen. Se on myös osa suhdettamme luontoon.
Länsimainen ajattelutapa on vuosisatoja taistellut luontoa, ruumiillisuutta ja seksualisuutta vastaan. Tämä on synnyttänyt typistetyn ihmisen, jonka mieli on ehkä kielteisten, opittujen käsitysten rasittama.
Kun tämän tiedostaa niin voi alkaa muuttaa uskomuksiaan ja asenteitaan myönteisempään suuntaan. Voi muuttaa elämää toivottomuudesta uskoon ja rakkauteen. Yksittäinen ihminen voi vaikuttaa vaikka kotipihallaan siihen, köyhtyykö ympäristö vai onko se paratiisi linnuille, siileille ja muille eliöille. Voiko siellä asustaa perhoset puskissa?
Seksualisuus on kaunista ja sielun kukoistusta. Se on tapa myös rakastaa ja tulla rakastetuksi.
Kaikella luonnossa on merkityksensä ja tehtävänsä. Kun ihminen edistää luonnon hyvinvointia, hän itsekkin menestyy.
KULUTUSJUHLAA
Psykoanalyytikko Erich Frommin ajatukset olemisen ensisijaisuudesta teoksessa OLLA VAI OMISTAA? hukkuvat tavarataivaaseen aurinkoisella parkkipaikalla autojonossa. Kesalomalaiset valitsevat turhan usein kuuman asfaltin luonnon sijaan :( Kovin lyhytikäistä toimintaa. "Kun omistaa, joutuu itse omistetuksi", on sanottu. Mitä enemmän ihmisellä on omaisuutta, sitä enemmän hänellä menee aikaa niiden kunnossapitoon. Pahimmassa tapauksessa ympärillä on kyllä loistavat kulissit, mutta ei aikaa elämiseen tai rahaa selkää kuntouttavien MBT- kenkien ostoon ;) Tällöin ei luonnollisesti likene myöskään aupa tarvitsevan auttamiseen. Tunnistitko itsesi?
"Kaikki minulle nyt ja heti"- asenne tuhoaa luonnonvaroja ja jättää haavoittuneita kanssakulkijoita tien varteen, mutta se, joka haluaa kulkea läpi elämän sirotellen pieniä onnen murusia polulleen, voi itsekkin paremmin. Kokeile vaikka!
Onnenpäivää Sinulle <3
(Ajatuksia poimittu lehdestä Luontaisterveys 5/2012)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74