Välipalana pikku kookospostaus ;) Ylläri, kookos on mun suosikki! Monestakin syystä. Yksi niistä on sen puhdistava vaikutus, nestetasapainon ylläpito, kookosveden pH ja suolapitoisuus lähellä solun suoloarvoja.
Kehon liikahappamoituminen on terveysongelma, joka koskee monia. Nykyinen elämäntyyli, väärät ruokailutottumukset, liikunnan vähäisyys ja toisaalta myös liika fyysinen rasitus, kiire, stressi,
lääkkeet, tupakka ja alkoholi, kaikki happamoittavat elimistöä. Kehon happamoituminen tapahtuu hitaasti vuosien myötä. Sen vaikutukset alkavat näkyä n. 35-40-vuoden iässä. Tässä päästään siihen, miksi jotkut perheenäidit perustelevat huonolaatusita lapsilleen syöttämäänsä ravintoa hyvälaatuiseksi.> ihan hyvin se lapsi voi. NIIN mutta tramaattiset vaikutukset alkavat vasta vanhempana! Lapselle luodaan kasvualusta, jonka perusteella hän oirehtii vanhempana! HUOM! Sama koskee vaikka koiranpentua!
Osteoporoosissa ehkä tärkein asia on happo-emästasapainon luustoa. Kun kehon pH on liian hapan, se joutuu ottamaan tarvittavia mineraaleja luustosta ja tämä luonnollisesti haurastuttaa luustoa.
Kudosten liika happamuus hidastaa elimistön toimintaa, johtaa mm. ennenaikaiseen vanhenemiseen, häiriintyneeseen vatsantoimintaan sekä luuston ja sidekudosten heikkenemiseen. Elimistö välivarastoi ylimääräiset happamat aineet sidekudoksiin, mikä heikentää kudosten toimintaa. Iho oireilee, tulee psoriasis tai muita iho- oireita. Kipu ja jäykkyys lihaksissa, etenkin aamuisin, ovatkin tyypillisiä piilohappamuuden oireita. Muita oireita voivat olla väsymys, hiivatulehdukset, päänsärky, närästys, suolisto-ongelmat, immuunipuolustuksen heikkeneminen, ihon ja kynsien sekä hiusten huono kunto. Pidempään jatkuessaan kehon happoylijäämä voi aiheuttaa myös luuston heikkenemistä eli osteoporoosia. Happamuus poistuu kudoshengityksellä, joka on mahdollinen vain kun kudosnesteet ovat lievästi emäksisiä. Siksi onkin tärkeää hoitaa ihoa emäsjauheella ja emäskylvyillä, joka vähentää kehon happokuormaa. Olen tästä kirjoittanut aikaisemmin blogissani muutamassa eri kohdassa.
Normaalisti toimiakseen elimistö tarvitsee sekä happoja että emäksiä tuottavia ruokia, jotka ovat parhaimmillaan mahdollisimman luonnollisessa muodossa. Happoja muodostavat useimmat
sekaruokavaliossa käytettävät ruoat, kuten kala, liha, munat, juusto ja palkokasvit sekä useimmat viljat.
Emäksiä muodostuu useimmista raaoista kasviksista, tuoremehuista, vihreistä lehtikasveista, perunasta, juurikasveista sekä marjoista ja hedelmistä. Myös esim. erittäin happamalle maistuvat hedelmät kuten sitruunat, tuottavat emäksisen reaktion elimistössä. Hapot ja emäkset reagoivat keskenään tehden toinen toisensa neutraaliksi. Jotta elimistö voisi säilyttää happo-emästasapainon tulisi päivittäisessä ruuassa olla seitsemän kertaa enemmän emästä kuin happoja muodostavia ruoka-aineita!
Elimistössä olevien happamien aineenvaihduntajäämien poistaminen onnistuu ainoastaan tiukkaa, emäsvoittoista ruokavaliota noudattamalla, useimmiten joko asiaan perehtyneen lääkärin tai ravitsemusneuvojan valvonnassa. Dieettihoidon alkuvaiheessa voi usein esiintyä ns. paranemiskriisi, joka vaikuttaa taudin pahenemiselta ja näin esimerkiksi reumapotilaiden kivut saattavat lisääntyä melkoisesti. Paranemiskriisiä voidaan helpottaa erilaisilla fysikaalisilla hoitomuodoilla kuten erilaisilla kääreillä ja kylvyillä sekä hieronnalla. Emäskylvyt helpottavat tilannetta nopeasti, ruokavalio ja vaikka emäsjauheen nauttiminen sisäisesti auttavat asiaa!
Tohtori Robert O. Youngin mukaan sairaudet eivät tule meidän ulkopuoleltamme, vaan elimistömme alkaa happamoituneena tuottaa itse bakteereja, hiivoja, homeita ja sieniä. Elimistömme maatuu elävältä. Sairauksia syntyy elimistömme happamoitumisen seurauksena niihin elimistömme osiin, joissa on perimämme geneettiset heikkoudet. Voimakaasti happamoittava aines on sokeri.
Huomion arvoinen asia töllöstä. Kaikki siellä pyörivä mainosmössö kertoo ihmisen huonovointisuudesta! Katso vaikka ensi kerralla, jos/kun katsot televisiota. On "vatsajogurttia", hiivalääkettä, ihovoiteita ja närästyslääkkeitä! MIKSIKÖHÄN?! Osaat varmaan vastata JOS jaksoit lukea kirjoitukseni.
Kiitos mielenkiinnosta ja emäksistä vuotta, kokeile. Ei se tuo "kun" hyvän olon ja vähemmän esim. normi flunssakausia elämääsi! Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Sitä suuremmalla syyllä niskasta kii ja rupee "rokkaamaan" :)
Terkuin Minna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74