torstai 17. huhtikuuta 2014

Pikaruokaa

Pyydettiin toissapäiväisen pikaruokani ohjetta. Kiitos mielenkiinnostanne, tässä tulee!

Esivalmistelut 6 tuntia ennen valmistusta: laita jasmin-basmati riisi ja kuorelliset mantelit eri kippoihin veteen likoamaan. Riisin liotus ennen keittämistä poistaa siinä olevia antiravinteita. Manteleista poistuu liotuksessa epäpuhtauksia, manteleista tulee helpommin sulavia, sekä se aktivoi niiden entsyymitoiminnan.

6 tuntia myöhemmin (voit myös liottaa vaikka yön yli) huuhtele liotettu riisi ja laita kiehumaan hiljalleen. Huomioi, että liottaminen vähentää keittämisaikaa.

Kastike:
Iso pala tuoretta inkivääriä
Valkosipulia
Sipulia
Porkkana
Parsakaalia
Liotettuja kuorellisia manteleita

Laita pannuun reilu rkl kookosöljyä. Tyrkkää edellämainitut ainekset öljyyn ja nakkaa sekaan tuhti annos chiliä ja currya. Lisää suolaa ja ripottele sekaan pari rkl perunajauhoja. Jos olisi ollut kookosmaitoa, lisättäisiin se tässä vaiheessa. Kun ei ollut muuta kun vettä, sai se nyt kelvata. Lopputulos oli kermainen, koska veden lisäksi laiton viimeisenä sekaan jogurtti-rahkaa. Hyvää tuli. Ja niin tulista, ettei saanut vedettyä ähkyksi saakka ;-)






Ja kuula kouraan pääsiäisenäkin! Iloista ja lämmintä pääsiäistä <3



2 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinen tuo "pikaruoka"ohje, joten täytyy laittaa kokeiluun :) Hyvää sekä aurinkoista pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Heippa Jatta ja hyvää pääsiäistä sinne myös, ulkoilukelit kohillaan <3

    VastaaPoista

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74