maanantai 16. kesäkuuta 2014

Maapähkinävoi kakku

Helppoa ja hyvää, kannattaa kokeilla! Ainesosia vaan kolme, idea nutellakakusta. Itsellä ei ollut kaapissa kun maapähkinävoita, mutta hyvää tuli silläkin!

Tarvitset:

6 munaa (yli 20 cm irtopohjavuokaan)
sokeria tai makeutta maun mukaan (käytin intiaanisokeria ja hunajaa)
n. 400 g maapähkinävoita (käytin Lidl:n halpista)

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaisten sekaan sokeri (maun mukaan) ja maapähkinävoi. Vatkaa hyvin sekaisin. Lisää valkuaisvaahto pikkuhiljaa keltuaismassaan. Vältä vatkaamasta, jotta valkuaisen kuohkeus ei häviä. Kaada vuorattuun irtopohjavuokaan. Tavallinenkin vuoka käy, koska kakun voi nostaa vuoasta leivinpaperin avulla. Paista + 175 asteisessa uunissa noin 20 min. Koristele haluamallasi tavalla. Itse raastoin lämpimän kakun päälle tummaa suklaata ja banaanisiivuja. Tämä maistuinkin erittäin hyvin, koska itse kakusta en tehnyt kovinkaan makeaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74