sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Opettele puhumaan hyvää seläntakana

Synttärini kunniaksi mietin tuossa viime viikolla miksi monella on paha olo. Kaikilla on joskus, itse olen käynyt todella synkissä vesissä. Kerron siis tunteita kokemuksen kautta. Paha olo on kuin imukuppi tai kärpäspaperi. Kun on paha olla on kaikki muukin oltava pahaa. Kaikki ihmiset on pakosta pahoja ja ilkeitä ja kaikki vaan haluu satuttaa.

Kun on jumissa synkistelyssä niin väitän, että juuri silloin pitää kääntää kelkka vaikka väkipakolla. Alkaa puhumaan kaikesta hyvää. Näkemään asiat kauaskantoisesti opettavaisina ja kannattavina. Menemään reilusti mukavuusalueen ulkopuolelle ja esiin asioiden kanssa. Sanotaan myös, että paha olo vaikutaa muihin. Myös eläimet tuntevat tuskasi. Lemmikkisi on niin aistiva, että se saattaa ahdistua olostasi. Tämän voi huomaa vaikka eläimen halusta karkaa tai sen vetäytymisestä omiin oloihin tai vaihtoehtoisesti olemaan yli hellyydenkipeä. Myös lapset aistivat todella herkästi ja ikävä kyllä se vaikuttaa heihin voimakkaasti. On siis monia syitä alkaa elämään hyvän kautta. Tärkein kaikista on se, että saa itsensä kuntoon ja rakastamaan törkeesti omaa napaa. Joskus tämä joudutaan takomaan päähän jonkun draaman kautta, joskus sen ymmärtää peiliin katsomalla. Hyvä harjoitus onkin katsoa peiliin ja sanoa itselleen kuinka itseään rakastaa ja arvostaa. Ja se, että puhuu itsestään vaan kehuen ja kannustaen. Ja aina puhuu muista hyvää! Ja ei tuomitse ketään, ei itseäänkään.

Jo pelkästään lääkärissä käynti voi olla tuhoisaa. Lääkäreillä on kuulema tapana määrää masennuslääkkeitä aika heppoisin perustein. Niiden suuri miinuspuoli on mm. se, että ne muuttavat persoonaa ja väärällä lääkityksellä saadaan aivosähköt sekaisin ja silloin lääkkeistä on vaan haittaa. Jos nyt let tätä, olet jonkin kemikaalin vaikutuksen alaisena ja se ei auta tilannettasi, lopeta sen käyttö. Pliis! Ole taas oma itsesi ja koe hyvää ja huonoa hyväksymällä ne elämän normaaleina ailahteluina.

Liikunnan vaikutusta on uutisoitu masennuksen parhaimpana lääkkeenä. Ylös, ulos ja lenkille. Väitän sen tuovan iloa elämään. Kuntosalille lähteminen voi olla kynnyskysymys, mutta sinne meneminen palkitsee. Se on juuri sitä jännää mitä ei haluaisi tehdä, mutta joka kuitenkin kannattaa!

Iloa ja valoa päiväänne ♥


Menkää metsään, hypi kiville, laukkaa kuin hevonen, kävele karhukävelyä, kävele polkujen ulkopuolella ja kuuntele metsän ääniä ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74