sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

MITEN SAAT IHOSI KUNTOON JA VÄHENNÄT KEHOSI HAPPOKUORMAA?!

Onko ihosi kuiva? Halkeileeko kantapäät? Kiristääkö? Hilseileekö? Onko ihossa muutoksia tai ihottumaa? Kuivia kohtia tai nirhaumia? Kutittaako? Tuleeko näppylöitä? Kärsitkö hiivatulehduksesta?

Me kaikki olemme varmasti kokeneet jotain iho- ongelmia. Mistä nämä johtuvat?

Kuonaantuneiden kudosten ja elinten puhdistamisessa ja toiminnan elvyttämisessä on välttämätöntä yhdistää
tasapainoinen, mineraalipitoinen ja emästä muodostava ravinto, riittävä hiilihapottoman veden juominen,
kohtuullinen liikunta sekä emäksiset suolakylvyt ja hauteet.

Mennäänpä syvemmälle aiheeseen. Iho on ihmisen suurin elin. Ihon tehtävä on suojaa kehoamme ulkoisilta "hyökkäyksiltä", säädellä lämpöä hikoilemalla, iho tuntee, iho suojelee auringolta ja iholla tapahtuu aineenvaihduntaa. Ihon kautta poistuu osa kehomme kuona- aineista, jota syntyy kehomme sisäisistä prosesseista, liikunnasta, ruoan sulatuksesta ja esim loukkaantumisista. Kehon kuona- aine kuorma aiheuttaa kehon happamuutta, joka taas aiheuttaa mm. iho-ongelmia. Happo-emästasapaino on lähes jokaisella sekaisin, koska syömme liian hapanta ruokaa, tai emme syö tarpeeksi emästä tuottavaa ravintoa. Tämä taas lisää jo valmiiksi happokuormaa kehossamme ja muodostaa lisää maitohappoja elimistöömme. Oikeanlaista ravintoa suosimalla voi vähentää happokuormaa. Happoja voi vähentää ihon kautta tapahtuvalla EMÄKSISELLÄ KEHONHOIDOLLA. Tämä tapahtuu käyttämällä ihon happaman pH:n emäksiseksi muuttavalla kehonhoitosuolalla.


Meinebase suolan käyttö on kuin virkkuukoukku, joka käy noukkimassa kehostamme ihon läpi kuona- ainetta eli kehon happoa. Esimerkiksi treenin jälkeen tehty emäsjalkakylpy poistaa kehon happokuormaa tehokkaasti. Tässä kuva eilisestä jalkakylpyvedestäni kahvakuulatreenin ja tunnin lenkin jälkeen:


Laitoin veteen sakset, jotta näkisitte kylpyveden sameuden. Sain aika paljon "savea" eli happoja itsestäni ulos!!

Haluaisin vielä kertoa ihon pH- arvosta ja siitä miten se vaikuttaa ihomme hyvinvointiin.

Nykyään ihmiset pesevät ihonsa saippualla, joka kuivattaa ihoa. Sitten he tukkivat ihohuokoset emulsiolla/ rasvalla, jonka kosteuttava vaikutus ei ole muuta kuin se huijaava olo iholla. Päin vastoin kun luulemme, iho ei tule kovin joustavaksi rasvan ansiosta. Rasva happamalle iholle levitettynä poistaa ihon hengityksen tukkimalla huokoset. Iho myös paksuuntuu rasvojen käytön myötä ja aihuttaa lisää ongelmia iholle.

Haluan näyttää (entisenä laboranttina minulle kaikenmaailman testit ovat tärkeitä ja konkreettisia) tekemäni testin, joka osoittaa teille ihon pH- arvot ennen ja jälkeen emäs- suolan käytöä. Hapan pH arvohan iholla aiheuttaa sen kuivan, kiristävä olon.

Tässä kuva ihan tavallisella suihkusaippualla pestyn ihon pH- arvosta:


Arvo on siinä 4-5 paikkeilla eli siis hapan :(

Sitten seuraavaksi kehonhoitosuolalla huuhdeltu iho:


Emäksisen ihon arvo noin 8 ja vähän päälle. Tämä siis ihanteellinen, on myös muuten esim. lapsiveden pH arvo! :) Yksi kaverini kylvettää lastaan vain emäksisessä kylvyssä ja lapsen iho on täydellinen. No, luonnollisesti...

Emäksistä kehonhoitoa tukee suolalamput, jotka neutralisoivat hengittämäämme huoneilman varauksia.


Minulla on suolalamppuja useita ja jopa USB liittimelläkin!!! :)


Osa suolahoitoa on suolahuoneet, joissa käyn aina kun mahdollista. Myös koirani kanssa aikoinaan kävimme koirien suolahuoneessa Hyvinkään Koirakylpylässä.

Pesin myös koirani emäksisellä suolalla ja iho oli loistavassa kunnossa :)

Itse olen löytänyt kehonhoitosuolan 90- luvulla ja olen käyttänyt sitä sieltä asti. Ihoni on hyvässä kunnossa ja palaudun treeneistä nopeasti kehon happokuorman tehokkaan poiston ansiosta. Käytän suolaa joka päivä ja en lähde ilman sitä mihinkään!


Kommentoikaa ja kyselkää, vastaan parhaani mukaan. Minulla on kehonhoitosuolasta niin pitkä kokemus, että luulen tietäväni siitä paljon. Haluan myös osaltani kertoa suolasta juuri siksi, että ihmiset saisivat apuja ihonhoitoon ja paremman olon kehoonsa!!! Iloa ja valoa ja mukavia kylpyhetkiä :)

39 kommenttia:

 1. mistä tämmöistä kehonhoitosuolaa saa , mitä maksaa ja kuinka paljoon satsi riittää?

  Hanna

  VastaaPoista
 2. Hei Hanna, kiitos kommentista!

  Kehonhoitosuolaa saa joistakin apteekeista, täältä: http://www.eh-import.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=3, minulta tai: http://www.keimling.eu/.cms/alkaline_body_care/8-7.

  Hinnat pyörii 20 eurosta ylöspäin tuossa 750 g purkissa. Periaatteessa 1 krt/ pv kuluttaa suolaa noin ruokslusikallisen, joten purkki on riittoisa. Kylpyihin menee luonnollisesti enemmän suolaa, noin 2 rkl/ litra tai omien mieltymysten mukaan. Itsellä on tapana lotraa suolan kanssa ja laitan esim jalkakylpyyn sitä kunnon lorauksen.

  Innokasta kokeilua!

  VastaaPoista
 3. Niin ja Stockmann myy kanssa ja jotkut kosmetologit. Näitä tulee mieleen tässä koko ajan. Mutta eiköhän näillä vinkeillä löydy :)

  VastaaPoista
 4. Ja täältä saa myös: http://www.taitomaa.fi/k%C3%A4sity%C3%B6t/Em%C3%A4ksinen-kehonhoitosuola/22330

  VastaaPoista
 5. Hei, ostin tuota suolaa ja olen kokeillut mm jalkakylpyjä sekä hioronut suolaa itkeniin. En omista ammetta. minulla on 2 villakoiraa. Kerroit että myös koiria voi pestä suolalla? Siis miten? Suola muuten paakkuuntuu kivikovaksi ja sitä irroittelen haarukalla. Olisiko tähän joku neuvo.
  Mielenkiintoinen blogi sinulla.
  Mukavaa Vapun viettoa,
  terveisin

  VastaaPoista
 6. Hei Ullamarja! Ja Kiitos kommentistasi :)

  Pesin omaa koiraani suolalla niin, että ensin normaali pesu jollain miedolla shampoolla (http://www.lovely.fi/hauvoille-lyhytkarvaisen-koiran-luomushampoo). Sitten tein suolalioksen (vatiin vettä ja n. 1/2 dl suolaa) ja kaadoin sen koiran päälle-> kuivaus pyyhkeellä. Pääasiahan on, että emäksisyys jää iholle, sitä ei saa enää huuhdella pois. Kurakeleillä tassupesun suoritin niin, että tein suolaliosveden valmiiksi ulos lähtiessä. Kun tulimme sisälle niin dippasin koiran tassut yksitellen veteen ja kuivasin. Ei ollut furunkuloosia tms tämän ansiosta! Suolaliuoksen voi tehdä myös suihkupulloon josta sitä voi suhautella koiraan tai itseen vaikka kesäkuumalla!

  Suolahan kannattaa aina siirtää johonkin muuhun annostelijaan kuin tuo purkki. Juttuni viimeinen kuva kertoo miten itse olen ratkaissut asian. Suola on Ikeasta ostamassani salaattikastikepullossa, josta ripottelen tarvittavan määrän. Tai sitten pikkukippoon ja siihen vaikka lusikka annostelijaksi. Emässuolahan absorboi kosteutta, joten se menee kivikovaksi jos sitä saa. Kannattaa laittaa köntsä vaikka pyyhkeen sisään ja hakkaa pöytää vasten. Jauheen voi sitten kaataa pyyhkeestä johonkin kippoon. Tai sitten voit jauhaa sen takaisin esim muusinuijalla tai morttelissa.

  Kiva kuulla, että olet löytänyt suolan. Saunassahan se on mitä mainioin! Ja noista Sinun kovettuneista suolaköntsistä voit tehdä ihan hyvin kylpyvesiä/ liuoksia. Sinne veteen se sulaa :) Itse teen saunassa istuessani yleensä vielä jalkakylvyn jolla hinkkailen itseäni sienen avulla. Nivusistahan tulee parhaiten kuona- ainetta ulos. Ja voit uskoa, että kylpyvesi on juuri sen näköistä!!!

  Mitä mahtavinta Wappua ja terkkuja dogeille!!!

  Minna

  VastaaPoista
 7. Saiko siis sinulta ostettua tätä suolaa?

  VastaaPoista
 8. Hei Anne-Mari ja kiitos kysymyksestä. Saa toki!!! Olen ensi viikolla taas kotikulmilla ja silloin voin toimittaa. Sovitaan treffit vaikka sähköpostitse: oikku74@gmail.com tai Facebookissa :)

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Millaista kasvojenpuhdistusainetta kannattaa käyttää tuota suolapesua ennen? Osahan miedoista kasvojenpuhdistustuotteista ovat vähän happamia. Jos haluaa käyttää iholle hellävaraisia tuotteita? Miksi myös vähän happamia kasvonhoitotuotteita suositellaan ihonhoitoon esim. maitohappoa sisältäviä? Toivoisin löytäväni jonkun vähemmän ns. huonoja aineita sisältävän puhdistusmaidon . Nyt on käytössä Louis Widmerin tuotteita. Mulla on ollut muutaman viikon käytössä tuo MeineBase suola ihonhoidossa.

  VastaaPoista
 10. Hei ja suuri kiitos kommentistasi <3 Hellävaraisin puhdistus kasvoille on kookosöljy. Sillä lähtee ripsarikin pois! Noiden happamien aineiden käyttöä itse välttäisin, koska juuri emäksinen pH on iholle se juttu. Veikkaan, että tuollaisissa tuotteissa on vaan taattu tämä rinki, että kaikki markkinoidut ja mainostetut tuotteet myysivät tarpeeksi paljon. Jos ihmisillä ei olisi iho ongelmia niin ei nämä tv:ssä ja lehdissä mainostetut tuotteet menisi kaupaksi. Ja kun ihmisiset pesevät ihonsa kuivaksi saippuoilla, ostavat he myös emulsiota helpottamaan kiristyksiä... Eli markkinat jyllää kaikenmaailman pesuaineiden ja rasvojen ympärillä. Itse en osa mitään mitä mainostetaan. Ihan niin kuin lääkkeissäkin, niitä määrätään, jotta ihmiset pysyisivät sairaina. Jos kaikki olisivat terveitä niin lääkäreiltä loppuu asiakkaat. Sama ihonhoidossa. Kaikenmaailman purnukat eivät myy jos niitä ei tarvita. Luonnolla on aina ratkaisu kaikkeen, niin tässäkin. Ja miksi laittaisit ihollesi jotain, mitä et voisi käyttää myöskään sisäisesti?

  Ihanaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
 11. Hei Minna!

  Löysin tämän kirjoituksesi vähän sattumalta kun ostin eilen ensimmäistä kertaa Meine Base suolapurkin kokeiluun. Vaikutat todella syventyneen emäksisyyden ihmeelliseen maailmaan! :)

  Minulla on nyt parikymppisenä yllättäen uudestaan puhjennut atooppinen ihottuma ja olen etsinyt tässä usean eri rasvapurnukan/kortisonivoiteen avulla helpotusta tilanteeseen siihen kunnolla onnistumatta.
  Olisiko sinulla mitään erityistä vinkkiä kuinka minun kannattaisi ihottumakohdille suolaa käyttää?

  VastaaPoista
 12. Hei ja hienoa kun olet löytänyt kehonhoitosuolan! Tervetuloa käyttäjäksi ja kiitos kun luet blogiani ja kiitos kommentistasi <3

  Mineraalisuolan päivittäinen käyttö aktivoi ihon omat ylihoitamisesta passivoituneet kosteustekijät toimimaan. Suola ei kuivata ihoa vaan ihon kiristely tai hilseily johtuvat ihon voimakkaaseen uudistumiseen alkuviikkoina. Prosessia voi edistää käyttämällä suolaa mahdollisimman usein, antamalla suolaveden vaikuttaa iholla mahdollisimman pitkään (emäksiset hauteet) ja käyttämällä vesiliukoisia ihonhoitotuotteita ja välttämällä rasvaisia voiteita. Itse käytän kasvoille, kainaloille ja mm tatuointeihin kookosöljyä lisänä.

  Kerro ihmeessä miten suolan käyttö etenee <3

  Terkuin Minna

  VastaaPoista
 13. Hei!

  Olen tutkinut netistä ihon pH-arvoihin liittyviä juttuja ja lähes kaikissa muissa kyllä sanotaan, että ihon pHn tulee olla hapan, toisin kuin muun elimistön, jonka pitäisi olla emäksinen. Mihin tämän suolan hyvyys perustuu, kun muiden lähteiden perusteella emäksinen iho on herkkä ja puolustuskyvytön ulkoisille haitoille?

  VastaaPoista
 14. Heippa ja kiitos kommentistasi. Voisin tehdä asiasta uuden blogi kirjoituksen. Vastaan lyhyesti ja yritän tiivistää asian :-)

  Jo lapsivesi on emäksistä pH- arvoltaan. Mineraalisuola poistaa aineenvaihdunnallisia happoja kehosta huokosten kautta. Ihminenhän in alkaalinen olento, mutta toiminnoiltaan happoja muodostava. Tämän vuoksi happo- emästasapaino on tärkeä hyvinvointimme kannalta.

  Elimistön happokuormaa voidaan helpottaa emäskylvyillä, koska kuona- aineita poistuu silloin paremmin huokosten kautta.

  Iloisin mielin kokeilemaan <3 Jos teillä olisi nakkaa niitä lähteitä ja/ tai tutkimuksia puolesta tai vastaan, niin lukisin niitä mielelläni.

  Kiitos vielä mielenkiinnosta ja pirteää talven jatkoa toivoo Minna

  VastaaPoista
 15. Hei,

  lyhyesti olisin kysynyt, että miten käytät Meinebase suolaa kasvoilla? Valmistatko suolasta liuoksen, jonka jätät kasvoille ja missä suhteessa laitat vettä suolan sekaan? Kauanko annat vaikuttaa ja voiko tosiaan käyttää päivittäin? Eikö siinä samalla tule ihokin kuorittua.. Hyvä blogi!

  VastaaPoista
 16. Heippa, ja kiitos kommentista!

  Käytännössä teen niin, että illalla pesen meikit pois ja märälle iholle hieron hitusen suolaa. Jos menen saunaan niin teen vatiin suolaliuoksen ja sienellä "valelen" itseäni vedellä. Myös pää/ kasvot! Saunan jälkeen huuhtelen kuonat suihkussa ja sitten vielä viimeinen suolaus märälle iholle. Aamuisin huuhtelen kasvoni vaan vedellä ja laitan kookosöljyä. Käytän siis päivittäin, mutta vaan iltapesulla. Jos haluaa kuoria ihoa saunassa, kannattaa ottaa liuoksen lisäksi karheaa suolaa, jota voi sitten hieroa kuorittaville alueille. Talvella herkällä kädellä, koska suola on tehokasta.

  Iloista maanantaita terkuin Minna <3

  VastaaPoista
 17. Hei.Olen alottanut taisteluni Ph-ruokavaliolla elimistöni kuntoon saamiseksi ja suurimpana ongelmana on vuosien lapasesta lähtenyt hiiva. Onkin mahtava juttu,että mahdollista myös ulkokautta emäksisöidä kehoa ja auttaa sitä poistamaan kuonaa. Miten niitä suolahauteita/kääreitä tehdään?

  VastaaPoista
 18. Hei, kiitos kommentista! Jos saunot, niin saat parhaat edut suolasta käyttöösi, aikaisemmissa kommenteissa on vinkkejä saunassa suolaamiseen. Periaate kuitenkin kaikkeen suolan käyttöön on se, että suolaliuos jää viimeisenä iholle jolloin pH jää emäksiseksi :) Iloa päivääsi!

  VastaaPoista
 19. Hei

  Olen kärsinyt melko pahasta aknesta siitä asti, kun lopetin e-pillerit (eli noin kolmisen vuotta). Olen käynyt jo pitkään kosmetologilla hoidattamassa ihoani ja kokeillut ties mitä rasvoja ja kuorinta-aineita jne. Mikään ei ole kuitenkaan auttanut. Noin reilu viikko sitten törmäsin netissä tähän meinebase suolaan ja moni on kertonut saaneensa siitä avun akneen ja muihin iho-ongelmiin. Näin ollen kävin itsekin ostamassa tuon tuotteen apteekista ja päätin kokeilla josko se auttaisi tähän akne ihoon.

  Olen käyttänyt suolaa nyt noin viikon: pesen iltaisin ensin kasvoni (meikit) puhdistusöljyllä ja sen jälkeen levitän kasvoille suolaliuosta muutamaksi minuutiksi ja huuhtelen lopuksi kevyesti vedellä. Vai pitäisikö liuos jättää kokonaan huuhtelematta? Mikä on oikea tapa käyttää suolaa?

  Muutama asia on myös jäänyt tuossa suolan käytössä mietityttämään:

  Ensinnäkin eikö jatkuva suolan käyttö todellakaan kuivata ihoa? Itselläni ei aluksi ollut mitään ongelmia mutta nyt noin viikon käytön jälkeen tuntuu ehkä vähän siltä, että ihoa kiristää ja se on jossain määrin kuiva. En ole kuitenkaan käyttänyt suolan kanssa iltaisin mitään rasvaa, koska luin ettei kosteusvoiteita saisi käyttää sillä ne pilaavat suolan idean, joka on auttaa ihoa sen omassa kosteuttamisprosessissa. Näin ollen ajattelin antaa tälle kokeilulle ainakin muutaman viikon aikaa ja katsoa miten homma etenee.

  Pitääkö tämä paikkansa? Eli eikö tuon suolan kanssa todellakaan saa käyttää mitään kosteusvoiteita? (aamuisin tosin laitan aina rasvaa meikin alle)

  Toinen asia mikä hieman mietityttää on tuo ihon ph. Siitä on ristiriitaista tietoa netissä. Suolan käyttäjät ovat sitä mieltä, että mineraalisuolan emäksisyys on hyvä asia iholle, kun taas osa on sitä mieltä, että se pilaa ihon ph-tasapainon (ihon tulisi olla ph arvoltaan hapan, jotta se suojautuisi bakteereja jne vastaan). Mihin pitäisi uskoa?

  Olisin kiitollinen kommenteistasi näihin mieltäni askarruttaviin asioihin :)

  - Uusi suolan käyttäjä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ja kiitos kirjoituksestasi <3

   Jokaisen oma kokemus on se oikea, joten teet ihan niinkun parhaaksi tunnet ja koet. Jokaisella on omat mielipiteet ja kokemukset niin ihon hoidossa, kun kaikessa muussakin. Hienoa, että kuitenkin olet kokeillut kehonhoitosuolaa :)

   Kosteusvoiteita, emulsioita ja muita huokosia tukkivia synteettisiä aineita ei tule käyttää. Jos niitä on käyttänyt, oireilee iho jonkin aikaa, koska ne ovat tukkineet huokosia ja iho ei ole päässyt hengittämään, eikä toimimaan optimaalisesti. Tarkoitus ei ole kiristellä hampaita kuivuuden tai kiristelyn kanssa, helpotusta saa vaikka luomu kookosöljystä <3

   Jotta iholle jäisi emäksinen pH, tulisi suolaliuoksen aina jäädä iholle viimeiseksi. Jos huuhtelet suolan pois happamalla vedellä, jää ihosi happamaksi-> se kuivuu. Tästä on blogissani emästestit havainnollistettuna.

   Kaikkea hyvää uusi suolan käyttäjä, laitahan kokemuksiasi :)

   Terkuin Minna

   Poista
 20. Auttaako tuo suola, koska ihoni rikkoontui poskesta kun suolasaippualla hankasin oikeata poskea testatakseni sen kuorinta kykyä.Nyt iho siis
  todella ärtynyt ja punainen?

  VastaaPoista
 21. Hei Anonyymi ja kiitos kommentista :) Voit edelleen käyttää suolaliosta, mutta hangata sitä ei kannata! Lisäksi voit ottaa käyttöön kookosöljyn, jota levitetään suolan jälkeen kuivalle iholle. Voit myös tehohoitaa tuota kohtaa esim. arganöljyllä.

  Terkuin Minna

  VastaaPoista
 22. Hei,
  Mielenkiinnolla olen aloittanut kokeilemaan meinebase suolaa kasvoilleni. Aikaisemmin, viimeiset kuukaudet, olen käyttänyt kookosöljyä kosteusvoiteena, muuten vesipesua. Nyt sitten saa nähdä miten suola alkaa vaikuttaa. Muutaman kerran olen nyt sitä laittanut.
  Onko siis niin, että suola kannattaa jättää iholle yön ajaksi? Itselläni suolaliuos kuivuu samantien iholle ja siihen jää kuivunut suolakerros. Ihoani myös kiristää ja hiukan kirvelee. Onko normaalia?
  Ja teetkö johonkin erikseen suolaliuoksen, kuinka paljon vettä ja suolaa?
  Kiitos neuvoista etukäteen :)

  VastaaPoista
 23. Hei ja kiitos kommentista :)

  Kirraus on normaalia, kannattaa käyttää suolatulle iholle (kun se on kuivunut) kookosöljyä. Näin olo helpottaa. Itse en tee enää suolaliuosta, käytän sitä kostealle iholle hieromalla. Määrä on helppo tuntea oikeaksi iholla. Kun iho on liukas ja suola tuoksuu hieman, on suolaa riittävästi. Meinebase purkissa on ohje liuokseen. Korkissa on mitta ja purkin kyljessä pitäisi olla mittasuhteet. Suihkupulloon voi tehdä liuoksen, hyvä suhde on n. 1 tl/ litra.

  Ole hyvä ja onnellista uutta vuotta sinulle :)

  VastaaPoista
 24. Osaatkohan sinä tai joku muu suolaa käyttänyt (ja erityisesti aknesta kärsinyt ja siihen tästä avun saanut) sanoa, että miten pitkään suolaa pitää säännöllisesti käyttää ennen kuin näkyy tuloksia?

  Olen itse käyttänyt nyt joka ilta kuukauden ja ehkä ihan pientä parannusta näkyy mutta ei juurikaan. Aknea siis pukkaa edelleen.

  Mietin vaan, että millä aikavälillä olisi lupa odottaa tuloksia tai vastaavasti todeta ettei tuote itsellä auta ainakaan akneen?

  T. Uusi suolan käyttäjä taas kyselee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentista. Itsellä oli kymmeniä vuosia sitten myös akne ja siihen tarkoitukseen suolaa aloin käyttämään. Kyllä siinä meni pitkä tovi ennen kun alkoi auttamaan. Tässä asiassa tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja toki se, mitä syö, vaikuttaa myös. Ihminen on kokonaisuus ja iho on se suurin elin, joka päästää kuona- ainetta ulos.

   Tsemppiä ja uskoa <3 terkuin Minna

   Poista
 25. Kiitos vastauksesta. Pitkäjänteisyys ei ole vahvuuteni mutta pitää jatkaa siis vielä sinnikkäästi. Syön suhteellisen terveellisesti, joten uskoisin sen puolen olevan kunnossa.

  Itselläni akne on hormonaalista, joten lähinnä mietin että onko sillä merkitystä eli auttaako myös hormonaaliseen akneen...?

  En millään haluaisi turvautua taas pillereihin tai muihin lääkkeisiin. Haluaisin uskoa että myös hormonaaliseen akneen löytyy joku luonnollisempi apukeino :)

  VastaaPoista
 26. Hei ja kiitos myös itsellesi vastauksesta :) Itselleni ainakin auttoi hormonaalisen akneen, mutta toki en voi sanoa puolestasi, auttaako juuri sinulle. Mä uskon ja toivon kuitenkin, että pitkäjänteisyys palkitaan. Muista juoda myös paljon vettä (voi olla, että olen tähän jo aikaisemmin patistanut sorry) niin kuona- aineet huuhtoutuu tehokkaammin. Myös liikunta auttaa ja se, ettet tuki huokosia! Eli meikki ja kaikki voiteet/ emulsiot ovat pahasta.

  Kovasti voimia ja ihanaa viikonloppua! Terkuin Minna

  VastaaPoista
 27. Hei! Kiinnostuin toden teolla suolasta ja kuulisin mielelläni näkemyksiäsi siihen liittyen. Itselläni ongelmana on kirjava/punoittava kasvojen iho ja pigmenttiläiskät. Poskien alue on väriltään punoittavan kirjava ja otsalla taas on melko paljon pigmenttimuutoksia. Pigmenttimuutokset eivät ole tulleet auringosta vaan ovat seurausta hormonaalisista tekijöistä. Mitä luulet auttaisiko suola ongelmaani? Ja miten suolaa tulisi tässä tapauksessa käyttää? Olen kokeillut kaikki mahdolliset keinot ihoni kunnon parantamiseen, mutta mistään ei ole ollut toistaiskesi apua. Nyt pohdiskelen voisiko suola kenties auttaa. Kiitokset jo etukäteen!

  VastaaPoista
 28. Heippa ja kiitos kommentista ja kiinnostuksesta suolaa kohtaan :) Hormoneihin suola ei vaikuta, ainoastaan lisää ihon oikeaa toimivuutta ja poistaa kuona- aineita. Pigmenttiläiskiin ei tietääkseni suolalla voi vaikuttaa, koska ne ovat käsittääkseni syvällä ihon orvaskedessä. Mutta kun ihosi alkaa toimimaan ja hengittämään taas niin kun sen pitää, niin voihan se kiihdyttää verenkiertoa iholla niin, että värikin tasaantuu. Käyttöohjeeksi annan sen saman, kun muillekkin. Eli mielellään ohjeiden mukaan ja koko kropalle. Ihon hoitoa päästä varpaisiin :) Iloa kokeiluun :) Kiitos jos kerrot kokemuksiasi! Terkuin Minna

  VastaaPoista
 29. Heippa! Itselläni akne räjähti käsiin kolmessa viikossa noin kahden vuoden tauon jälkeen. Ostin heti mineraalisuolaa sen hyödyistä kuultuani, mutta vielä se ei ole tehonnut. Tosin menin käyttämään myös Baceron-lääkevoidetta, jonka seurauksena terveetkin kohdat ihosta kärsivät.. Nyt olen päättänyt selviytyä mineraalisuolalla ja kookosöljyllä, puhdistukseen käytän tällä hetkellä Sebamedin Clear face -puhdistusvaahtoa. Senkin pH on 5,5? "Ideal for healthy skin"? Yritin etsiä Dermosilin (olen ollut tyytyväinen heidän tuotteisiinsa) sivuilta jotakin sopivaa pesunestettä, mutta kaikki joissa pH oli ilmoitettu olivat happamia. Sivuilla puhuttiin myös hapettumisstressistä. Olen kärsinyt hiivaongelmista vuosia, ja jopa luonnontuoteihmiset ovat kehoittaneet käyttämään mm. piimää hiivan hoidossa (ulkoisesti). Olen samaa mieltä kanssasi lääke- ja kosmetiikkateollisuuden kyseenalaisuudesta, mutta mietin vain että voiko kyseessä todella olla niin suuri huijaus. En ole edes etsinyt aiheesta tutkimuksia, mutta toisaalta, jos elimistömme (veri, elimet) pH on emäksinen, ja iho on yksi suuri elin, niin miksi sen pH olisi yhtäkkiä hapan? Kiitos silmien avauksesta!

  VastaaPoista
 30. Löysinpäs jo ainakin yhden hyvän sivuston, http://kehologi.fi/ ! Olo tuntuu hieman hölmöltä, kun ei ole aiemmin tätä tiennyt? :D

  VastaaPoista
 31. Moikka Emma,

  Hyvää pohdintaa! Aikaa menee, että elimistö purkaa kuormaansa, suolan hyödyt saat varmasti, kun vaan luottavaisesti jatkat käyttöä. Tosin mikään ei ole kiveen kirjoitettu ja toki poikkeuksiakin voi löytyä. Kokeileppa piitä jauheena sisäisesti, sekä MSM jauhetta. Tietoa on netti pullollaan! Ja hyviä rasvoja kehiin (sisäisesti). Ei maailma pyörisi jos kaikki kuluttajat käyttäisivät luonnonaineksia, siksi se on suuri huijaus. Kulutus tyssäisi kun halvat ja myrkylliset kemikaalit eivät menisikään enää kaupaksi. Loppujen lopuksi olen saanut niin paljon kritiikkiä, että pitäisi olla samaa mieltä valtaosan kanssa, niin olen yleensä jutellut näistä nykyisin lähinnä kasvotusten erilailla ajattelevien kanssa. Mutta tietoa löytyy, se, mitä mieltä itse olet, on se totuus <3 Terkuin Minna

  VastaaPoista
 32. Moikka. Käytän suolaa päänahkaani ja yritin käyttää myös kasvoihin ja jättää rasvat yöksi laittamatta. Kolme kuukautta yritin ilman rasvaa ja nyt oli pakko luovuttaa kasvojen suhteen, ihoni ei pehmentymyt päi vastoin ja hilseily paheni. Päänahka kyllä tykkää ja kokeilen todennäköisesti muutaman viikon päästä uudestaan. Mutta varsinainen kysymykseni liittyy saksanpaimenkoiraani, joka kärsii iho-ongelmista, pahin kohta hännän tyvestä hieman niskaan päin. Millaisella seoksella olet pessyt oman koirasi? T. Heli

  VastaaPoista
 33. Moikka moi, kiitos viestistäsi! Olen ihan suihkutellut koiraani suolaliuoksella pesun jälkeen, ja muulloinkin, jos on jotain hoidettavaa. Teen tätä varten suihkupulloon laimean seoksen, pullolliseen noin 1/2 tl suolaa. Sitten suihkuttelen liuosta koiraan niin, että menee ihoon asti. Voi jättää iholle, mutta sisätiloissa kannattaa kuivaa hieman, ettei koira ravista kaikkea seinille! :)Joskus teen myös niin, että kun olen pessyt koiran, levitän vaan käsieni kautta suolaa koiraan vastakarvaan. Lisään tarvittaessa vettä ja jätän ihon emäksiseksi.

  Toivottavasti vastauksestani oli iloa, kerrohan terveisiä :) terkuin Minna

  VastaaPoista
 34. Hei.Mua kiinnostaa myös että miten suosittelet kookosöljyä lopuksi koska se vie ihon ph-arvon happaman puolelle. Eikö silloin suolahoidon teho nollaannu?

  VastaaPoista
 35. Hei, kiitos kommentistasi anonyymi :) Suolatulle iholle laitettu kookosöljy ei ainakaan minulla happamoita pH:ta. Terkuin Minna

  VastaaPoista
 36. Perinteisestihän on sanottu, että ihon pH:n kuuluu olla hapan ja iho hieman suolainen. Itse olen sitä miltä, että tämä suolahoito toimii ensisijaisesti sen suolaisuuden vuoksi. Suola sitoo itseensä kosteutta, ja mikrobit (esim. hiivat) ei viihdy suolaisessa ympäristössä. Se selittää sen, että kaikilla suola ei tunnu toimivan. Se on henkilökohtaista, onko suolaisuuden hyöty suurempi kuin korkean pH:n haitta.

  Usein argumentoidaan sillä, että lapsivesikin on emäksistä. Lapsiveden emäksisyydellä on ihan funktio. Sen on tarkoitus olla hyvä ympäristö solujen kasvulle ja sikiön kehitykselle. Ihon tarkoitus on kuitenkin suojata kehoa mikrobien kasvulta eli olla haitallinen ympäristö solujen kasvulle. Eli näitä kahta asiaa ei pidä verrata keskenään.

  Nämä on monimutkaisia asioita. Mutta olen edelleen sitä mieltä, että hapan pH on hyödyllistä iholle, vaikka uskonkin, että suolasta voi olla joillekin ihmisille hyötyä. Itseni kohdalla en ole huomannut juurikaan hyötyjä, vaikka olenkin toivonut saavani siitä apua atooppisen ihoni hoidossa.

  Sanon vielä, että kannattaa erottaa koko kehon pH-tasapaino ja ihon pH toisistaan. Kuten lapsivedenkin kohdalla kehon sisäisellä ja sen ulkopuolisella pH:lla on erilaiset tarkoitukset.

  Toivottavasti en pahoita kenenkään mieltä, kun jotkut tuntuvat olevan niin vannoutuneita suolan ja emäksisyyden kannattajia. Halusin vain tuoda tähän ajatuksena sen, että suolaisuus ja pH ovat loppujen lopuksi eri asiat, vaikka tämä kehonhoitosuola sattuu vaikuttamaan molempiin.

  VastaaPoista
 37. I just like the helpful information you supply to your articles.
  I'll bookmark your weblog and test once more right here frequently.

  I am slightly certain I'll be told a lot of new stuff right here!

  Best of luck for the next!

  VastaaPoista

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74