maanantai 5. lokakuuta 2015

Laihduttajan majoneesi


 
Huomenta, joku voisi luulla, että nyt on otsikkoon tullut painovirhe. Mutta ei, tämä majo tehdään MCT- öljystä. MCT-öljyn rasvahapot imeytyvät elimistöön muita rasvoja helpommin.
Tämän vuoksi etenkin urheilijat ja painonpudottajat ovat suosineet tätä väritöntä ja mautonta öljyä jo vuosikymmenien ajan rasva-aineenvaihduntaa tukevana energianlähteenä. Foodinin MCT- öljy on muuten tarjouksessa tämän kuun Ruohonjuuressa.


Majoneesin tekoa pidetään muuten turhaan hankalana. Tämä ohje valmistuu minuutissa. Kaikki majoneesin ainekset olisi hyvä olla saman lämpöisiä. Majoneesi tehdään sauvasekoittimella, eli ei tarvitse vatkaa ja lisää öljyä vähitellen.


Tarvitset:


2 luomumunaa
1 rkl sinappia (itse pidän rouheisesta, jossa on kokonaisia sinapinsiemeniä seassa)
1 rkl etikkaa
1 tl ruususuolaa
3 dl MCT- öljyä


Ainekset kulhoon, jonka on hyvä olla tuopin mallinen, jotta sauvasekoitin pääsee töihin. Surruttele pohjasta alkaen majoneesi paksuksi ja tarkasta maku. Itse laitoin majoneesiin vielä kokonaisia sinapinsiemeniä, paprikajauhetta, chilijauhetta ja savustettua chiliä.



Söin majoneesia paistettujen seitifileiden, punaisen riisin, lohkoperunoiden ja salaatin kera. Seitifileet tein itse, kuorrutin sulatetut fileet seesaminsiemen- tattarijauho seoksessa. Paistoin pannulla ja laitoin hetkeksi uuniin.

Maukasta viikkoa ♥
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74