torstai 29. maaliskuuta 2012

Karppibuumista

Heippa, pakko kirjoittaa tästä niin muodikkaasta karppauksesta oma mielipiteeni. En sano että se on se oikea tai väärä. Se on vaan minun katsomus asiaan. Lopetin itse punaisen lihan syömisen jo ennen ylä-asteelle siirtymistä. Mitään tarkkaa pvmäärää minulla ei ole, mutta muistan etten enää yläasteella syönyt lihaa. En vaan saanut sitä jökkiä alas, lisäksi alkoi kiinnostamaan eläinten kohtelu. Lisäksi ajattelin, etten pysty syömään sellaista, mistä olen itse tehty-> liha. Jatkoin muuten samoin, jätin siis vaan lihan pois. Siihen aikaan se muuten oli kovin erikoista ja minua kiusattiin koulussa kun en ollut kuin muut.


Jatkoin tolla ^ ihan normi kuviolla, liha siis vain pois. Jossain vaiheessa sille tuli vissiin ihan nimikin, olisko ollut lakto ovo vegetaristi tms.. Koskaan en ole ollut ylipainoinen ja aktiivisen urheilunkin aloitin vasta 2001, mitä nyt sitä ennen aikamoista lenkkeilyä ja fillarointia koirien kanssa :)

Tullaan tähän päivään... Itse käytännössä en ole "täys karppi" mutta syön vain ns pitkäketjuisia hiilihydraatteja. Kun raha on tiukalla, niin mietin joka pv tarkkaan mitä ruokaa teen. Eilen lähikaupassa oli perunat tarjouksessa, 5 kilon säkki vaan euron. No en voinut vastustaa kiusausta, vaan ostin halpis pussin ja väänsin ekasta satsista muusin (luomuvoilla, protskumaidolla, kermalla, ruususuolalla ja pinaatilla höystettynä). Olihan muusi hyvää joo, mutta kyllä tiesi syöneensä. Tuli todella pallomahainen fiilis ja sellainen tukala olo. Oli pakko lähteä ulkoiluttamaan kahvakuulia saadakseni oloni paremmaksi :))))


Lisäksi tämmöisenä karppaajien kulta- aikana kaupassa sain makuisat naurut kun juttelin Hevi-osaston myyjän kanssa. Hän kertoi, että nämä tarjous potaatit olivat loppuneet melkein heti tarjouksen tultua! Mietin että just, kaikki hiilarittomalla olleet saivat hillittömän pottuhimon ja ahmivat perunaa hullun kiilto silmissä :) Mietin vaan sitä, että pitääkö olla niin pirun ehdoton jos tää on sen hinta-> ahmiminen. Eikö kaikki olisi onnellisempia ruokansa kanssa, jos söisivät kohtuudella kaikkea?Tässä yksi päivä tuli tutkimus, jonka mukaan suklaa ei lihota. Siksi mieheni on laiha, vaikka vetelee suklaalevyjä kuin näkkäriä ;) Ja toinen tutkimus, että ruikkari on ihan ok.

Niin, elämä on lyhyt, kun syö kohtuudella, niin ei lihoa! Ei ruoka syömällä lopu, ainakaan meillä täällä... Jos jaksaa syödä maltilla, niin jaksaakin paremmin. Ja ei mene aikaa sitten hukkaan kaiken maailman hömppäpömppä dieteillä.

Itse suosin ruokaa, joka on mahdollisimman alkuperäisessä muodossa. Ja väännän siitä sitten tasapainoisen aterian. Ja sen olen huomannut, että mitä enemmän ravinto sisältää kasviksia ja juureksia, niin sitä täydempi maha tulee. Niitä vaan pitää syödä paljon. Vinkki: surauta osa kasviskuormaa smoothieksi, saat nopeemmin alas ja ähky taattu!Herättikö ajatuksia? Kommentoi :) Pirteää päivää!!!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74