maanantai 31. lokakuuta 2016

Iilimatohoidossa

Nyt on niin herkullinen aihe, että bloggarin hiljaisuus oli pakko rikkoa! Kävin hirudoterapiassa hoidattamassa kipeitä polviani tasan viikko sitten. Syy miksi ohjauduin hirudoterapiaan oli äkillinen polvivamma. Polveni alkoi turvota ja kerätä nestettä kolme viikkoa sitten. Ikinä ennen polvissani ei ole ollut mitään vikaa ja siksi hieman pelästyin reaktiota. Polveni ja niveleni ovat hyvin liikkuvaiset ja esim. syväkyykky on minulle luontainen ja helppo asento. Josain syystä kuitenkin siis polveni keräsi yhtäkkiä nestettä ja sitten se olikin niin tönkkö, että ei enää taipunut juuri yhtään. Lisänä oli ikävä paineen tuntu ja oikea ns. terve polveni kipeytyi kun klonkkasin sen varassa. Lääkärin diagnoosi oli, että polvi on taipunut jossain ja siksi alkanut kerää nestettä. Sain lääkkeeksi todella vahvat tulehduskipu lääkkeet, joita en pystynyt syömään kun kaksi päivää. Siksi aloin tutkia muita hoitokeinoja ja kuin tilauksesta eräs ystäväni huikkasi iilimatohoidosta! Ystäväni on hevosihminen ja eläinpiireissä iilimatoja käytetään moneen vaivaan. Tässä lyhykäisyydessään tämän vanhan hoitomuodon tiivistelmä:

Iilimatoa voidaan pitää farmaseuttisena minitehtaana joka erittää n. 120 erilaista lääkeainetta mm. hirudiini, estää veren hyytymistä ja avaa tukoksia, hyalyronihappo, sitoo vettä soluun ja solut voivat paremmin, destibilaasi, hajoittaa tukoksia, sitoo tukokset suonen seinään ja hajoittaa ne, origilaasi vaikuttaa lepääviin suoniin eli aktivoi ne ja vaikuttaa hiussuoniin, bdelliini ja engliini stimuloivat immuunijärjestelmää. Sillä on erittäin suuri merkitys patologisten prosessien ja tulehdusten ehkäisyssä. Juotikkaan syljen sisältämä hirudiini on tehokas luonnon oma antikoagulantti eli verenohennuslääke - aspriinin ja hepariinin “vastine".

Pelkästään tuon tekstin lukeminen vakuutti minut ja varasin heti ajan hirudoterapeutille. Itse toimenpide oli itselle hämmentävä, katsoin vasta jälkeenpäin kuvia hoidosta. Toimenpiteen aikana keskityin vaan juttelemaan hoitajan kanssa ja kuuntelemaan tarinoita näiden ihme tehtailijoiden suurenmoisesta työstä. Kuinka hienoa taas todeta, että luonto hoitaa <3 Näinhän se parhaimillaan menee! Tässä muutama kuva hoidosta :) Ja linkki videoon (ei herkimmille ;)


 


Hoidon aikana madot tekevät työtään noin 30 minuuttia. Sitten hirudoterapeutti irrottaa ne ja poistaa madon. Tämän jälkeen haavakohdat vuotavat aika voimakkaasti noin vuorokauden ajan. Siksi haavoihin laitettiin yöterveyssiteet ja teippaukset, koska verta siis kirjaimellisesti pulppuaa haavakohdasta. Mutta se vaihe on siis nopeasti ohi. Tänään hoidostani on kulunut viikko ja imukohdat ovat jo hyvää vauhtia parantuneet. Turvotus polvistani on häipynyt ja tänään tuntuu olevan ensimmäinen päivä kun voisin harkita varovasti kyykkyyn menemistä!

Voin siis lämpimästi suositella hoitoa ainakin nivelvaivoihin, johon itse hoidosta sain apua! Luultavasti en edes tarvitse toista hoitokertaa, koska nyt tuntuu niin hyvälle! Huippua!!!

Ihanaa viikkoa kaikille, iloa ja valoa marraskuisiin päiviin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74