lauantai 17. elokuuta 2013

Miten koira sen ottaisi?


Seuraa eläimiä ja elä hetki kuin ne. Hengitä syvään ja eläydy. Ensimmäisiä huomioita eläimistä (omassa elämässä koirasta) on että ne nukkuvat kun haluavat, syövät sopivasti ja liikkuvat paljon (ainakin luonnostaan). Eläin ei arvostele, ei tunne kateutta, ei mieti tulevaa eikä mennyttä, on vilpitön, on avoin ja ystävällinen. Eläin ei toimi pelosta normaaleissa olosuhteissa. Eläin aistii energioista ja tutkii aina kuin kaikki olisi uutta. Eläin ei tuomitse eikä arvostele. Lista on loputon <3

Useat toimivat pelosta. Monilla on uskomuksia ja toimintamalleja jotka junailevat automaattisesti elämää. Nämä kaikki ovat kuitenkin vaan ajatuksia ja ne voidaan koska tahansa muuttaa. Kyseenalaista esimerkiksi itsesi. Kuka sinä olet? Olet saanut nimen, kehon ja sielun. Jos sinulta kysytään kuka sinä olet niin mitä vastaat? Nimesi? Se on vaan sana ja ei se ole yhtäkuin sinä. Oletko sinä se joksi itsesi määrittelet tai joku muu määrittelee? Oletko sinä ajatuksesi, uskomuksesi, kehosi tai ammattisi? Et ole mitään noista. Kuka Sinä olet? Vai kuka Sinun pitää omasta mielestäsi olla tai muiden mielestä? Vai oletko se joka haluat olla? Ja kuka se on?

Monesti ulkonäkö ei kerro mitään. Miksi kaikkia ei oteta pelotta vastaan? Ajatellaan toisista vaikka ja mitä ja se on pelkojohteista. Kun mielesi on avoin niin et pelkää. Et myöskään tuomitse. Monesti kuulee että joku sanoo tai tekee jonkun mielestä väärin. Sekin on pelkoa. Ja kun arvostelee jonkun tekemisiä/ sanomisia on sekin arvostelua! Monet eivät tätä huomaa. Halutaan vaan olla oikeassa eikä hiljaa. Jos jatkuvasti huomaa toisten virheet niin sitä saa elämäänsä lisää. Asioihin huomiota kiinnittämällä, hyvään tai huonoon, meidän energia kasvaa. Myös omaan itseen ei ole tarvetta osoittaa arvostelua tai vähättelyä. Ole oma paras ystäväsi! Omaa peilikuvaa ei tarvitse rakastaa vaan ihmistä siellä sisällä. 



3 kommenttia:

  1. Just näin! Eläimiltä ja itse asiassa pieniltä lapsilta oppii niin paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenny <3 Näin hei mäkin olen huomannut kun tuolla pihalla koira kohtaa lapsia päivittäin! Tuntuvat olevan samalla aaltopituudella jne. Sata ja tuhat yhdistävää asiaa. Eräs merkittävä huomio muuten, että koira ei hypi lapsia päin. Mutta kun tulee aikuinen, niin koira yrittää hyppiä :) Lasten energia ja tunnetila on yleensä tasaisempi tms kun aikuiset katsoo ylhäältä silmiin ja ojentaa kättä ja ehkä jännittääkin vielä. Miettivät liikaa? Lapset vaan on nyt ja tässä, niinku koiratkin! Mutta koskee lähinnä ihan pieniä lapsia BTW! Kun oppivat puhumaan ja ymmärtämään ja aikuiset ehtivät lataamaan kaikenmaailman asioita kovalevylle, niin ne lapset ei enää ole niin "helppoja" kohdattavia... Sama pätee taas koiraankin :)

      Poista
    2. Lisään vielä, että aina on poikkeuksia ja itsestä on paljon kiinni toisen peilaus. Ja minun energia vaikuttaa suoraan koiraan, oli se sitten miinusta tai plussaa..

      Poista

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74