perjantai 6. joulukuuta 2013

Vatsan täytettä ja koirankoulutus asiaa jälleen

Aamun kulaus, päivän avaus :)Tämän aamun päräyttävin stobellinen sisälsi: chian siemeniä, puolukoita, 1 luomubanaani, merilevää, macaa, siitepölyä, msm, viherjauhetta, luomu inkivääriä raastettuna, kaakovoita, tuoretta pinaattia, heraa ja suodatettua vettä. 


Pakuriteen kiehutus alkaa heti aamusta, keittely kun kestää tunteja. Kuvassa mielestäni hyvä suhde jauheen ja veden suhteesta. Iso kattilallinen vettä ja pakuria niin paljon, että pinta peittyy. Eka satsi keitellään kasaan ja lisätään uusi vesisatsi. Kun se on kiehunut puoleen, kaadan ekan satsin kannuun. Lisään taas vettä ja jatkan näin niin kauan kun pakurista irtoaa väriä. Monta litraa siis saan tätä terveysjuomaa kertakeittelyllä. 


Viimepäivinä olen laittanut tavaraa lahjoitukseen. Olen saanut myös itse asioita. Lahjoitusten lisäksi olen tehnyt vaihtoja. Hyvä mieli kun saa antaa tai vaihtaa jotain jokaisen tarpeen mukaan. Paras fiilis tulee kuitenkin antamisesta. Ja se ilme ja kiitollisuus saajan kasvoilla! Ihan huippua! Se riittää palkaksi minulle. Samaan fiilikseen perustuu vapaaehtoistyö. Kannatan! Kokeile joskus. Ja vastaukseksi ei kelpaa, ettei ehdi. Jos jotain haluaa, niin sille löytää aikaa. Toki ei sellaisesta tiedä mitä ei ole kokeillut. Takaan, että vapaaehtoistyötä kannattaa kokeilla. Jos se ei tunnu omalta voi sen aina lopettaa. Muistan aina sen, että koska vaan voi olla se tilanne, että tarvitsee itse apua. Ja kun on auttanut itse hyvä tulee luoksesi kun sitä tarvitset. 

Loppuun pakollinen koirapläjäys ;) Meidän näyttelykurssi loppuu sunnuntaina, käynnissä on vielä RallyToko jouluun asti. Vaikka välillä tuntuu, että plääh tästä ei tule mitään, toisot kuitenkin palkitaan. Niin se vaan menee! Aika jännää kun viikkojen jälkeen huomaa opin menneen perille. Se motivoi jatkamaan! Vähän samahan on kuulailussa :) Toistoja, toistoja ja toistoja!

Viesti kaikille koiranomistajille ja koiraa harkitseville. Koiraa pitää kouluttaa! Piste! Omistajille koira-ajokortti ja koiran kanssa koirakouluun KAIKKI! Jos koira rajoittaa arkeasi tai tekemisiäsi on jo kiire kouluun tai koirankouluttajalle. Jos ongelmiin ei tartuta ei ne siitä itsekseen häviä. Koiralle (ja omistajalle) tulee stressiä ja pahimmillaan sattuu jotain. Koiran kanssa on kiva harrastaa ja koira vaistoaa kaiken niin hyvässä kuin pahassa. Ethän ota koiraa liian hepposin perustein? Haluathan iloisen kaverin jonka kanssa on kiva olla? Kaikki EI sanat, kiellot ja negatiivisuus ei kuulu joka hetkeen. Jos niin on ei kaikki ole hyvin. Joko oma teitämyksesi ei riitä tai tarvitset ulkopuolisen silmät tekemiseenne. Ja vaikka kaikki olisi hyvin koirakoulussa saa hyviä oivalluksia ja oppia asioihin. Uskon, että koiran koulutus on aina hyväksi ja se ei mene koskaan hukkaan. Koira saa siitä myös virikkeitä "tylsään" elämäänsä. 

Aamulla oli liikenteessä aikamoisia rähinäkoiria. Surukseni huomaan omistajien tekevän aina samat asiat ihan vaan osaamattomuuttaan: he lyövät koiraa, he pysähtyvät koiran kanssa ja pahimmillaan paijaavat koiraansa kokoajan, he keskittyvät toisten koiriin eivät omaansa, häpeävät ja eivät tee mitään... Mulla itselläni on ollut trauman saanut rähisijä joskus. Tiedän millaista se on. En muuten puuttuisikaan asiaan. Puhun muuten (asiasta moottorisahaan) AINA omasta kokemuksesta. En koskaan leiki minkään alan tietäjää ilman omaa kokemusta. Mielestäni se ei ole perusteltua silloin. Mutta tämä on taas oma ajatusmaailma, saa olla eri mieltä. 

Onnea SUOMI ja hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille! Pitäkää toisistanne ja koiristanne huolta <3

P.S Metallica tulee toukokuussa Suomeen! OMG mestoille on taas päästävä!

   
                                            

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74