lauantai 11. heinäkuuta 2015

Keinoja selvitä salmonellasta

Aurinkoista huomenta ♥ Mulla todettiin salmonella. Sain tartunnan 1.7. ja tauti iski päälle 2.7 yöllä. Sen jälkeen alkoikin aikamoinen alamäki. Kilojakin tipahti aika äkkiä lähes 6 kiloa. Suurin osa painosta oli nestettä, jota menetinkin rytinällä joutuen melkein tiputukseen. En ole muistaakseni koskaan ollut noin kipeä! Voitte kuvitella olotilaa maailman pahimpana krapulana ja kertokaa se olotila tyyliin ainakin kymmenellä, sadalla paremminkin ;)

Tässä kuva, joka kertonee kaiken!


Järkyttävää, miten nopeasti menee huonoon kuntoon! Kun kaikki, mitä suuhusi laitat, tulee ulos ja mitään ei jää kroppaan. Sairaspäivilleni osui myös kesän parhaimmat helteet. Hikoilu nestehukassa ei tee hyvää! Olin jo soittamassa ambulanssia kun olin toista päivää taudin kourissa. Koiran ulkoiluttaminen oli lähinnä kaksinkerroin kykkimistä talon kulmalla. Sitten sain jeesiä mieheltäni, joka oli ohikulkumatkalla Helsingissä. Ilman hänen apuaan olisin joutunut sairaalaan. Kotona kuitenkin on mukavampi sairastaa kun missään muualla. 
Nestettä, mineraaleja ja kivennäisiä! Joka ikinen kerta kun käy vessassa, tulee sen jälkeen vaikka väkisin juoda vettä. Itse käytin veden seassa Pascoe jauhetta ja magnesiumsitraattia. Laitoin veteen myös ruususuolaa ja söin monta lusikallista hunajaa. Välillä otin lusikallisen kookosöljyä. Ensimmäisenä sairaspäivänä keitin löysää tattaripuuroa ja söin sitä päivän mittaan voin ja ruususuolan kanssa. Vaikka kaikki tuli heti pihalle, ajattelin, että pakko siitä on jotain myös jäädä. Tämmöisessä taudissa saa vetää ihan överiannoksia suolaa ja hunajaa. Join myös muutamia annoksia proteiinipitoista palautusjuomaa ja söin (syön vieläkin) isoja määriä maitohappobakteeria. Joka aamu join myös ison mukin smoothieta, jossa paljon hyvää tekeviä ainesosia. 

Neljä päivää sairastettuani jaksoin jotenkin pysyä tolpillani ja lähdin lääkäriin. Tulehdusarvot olivat siinä vaiheessa on onneksi laskeneet reilun 30 tasolle. Mutta vielä silloin en tiennyt, että minulla oli salmonella. Ulosteviljely kestää useamman päivän valmistua. Niinpä olin luulossa, että minulla on vaan mahatauti ja olin sitkeästi töissä. Tyhmää näin jälkeenpäin ajateltuna... Jotenkin selvisin päivistä ja nyt torstaina sain tulokset. Salmonella tuomio selitti kaiken. Korkean kuumeen ja "mahataudin". Jäin tiedon saatuani päivän sairaslomalle, koska edelleen maha oli todella kipeä ja tulehdusarvot hieman koholla. Taudin haittapuoli on hoitamattomana se, että tulehdus saattaa levitä nivelpinnoille. Niinpä lepäilin taas päivän ja olin kyllä ihan puhki. Olen koko tämän viikon syönyt niin paljon kun jaksan ja juonut myös todella paljon. Painoni on jo tullut takaisin ja verikokeen arvot ovat taas loistavat. Silti on vielä vähän höntti olo, johtunee bakteerin olemassaolosta. Näin ne suunnitelman elämässä heittää häränpyllyä! Yhtäkkiä ei pääsekkään koiranäyttelyyn tai salille. Pelkkä sängystänousu aiheuttaa välikuoleman... Ei siinä, etten olisi osannut aikaisemmin arvostaa kaikkea, nyt osaan sen taas sata kertaa enemmän ♥ ♥ ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74