sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Banaanileipää ja tattaripizzaa

Tämä ihanan kostea gluteeniton leipä saa aamut maistumaan. Leivän tekoon tarvitset blenderiä, sauvasekoitin on myös oiva suristin. Itsellä on monesti gluteenittomista leivistä tullut kuivakoita, tämä maukas banaanileipä on ihan toista luokkaa! Kiitos Optimal Performance reseptistä ♥


Banaanileipään tarvitset:

2 banaania
1/2 kesäkurpitsa tai loraus vettä (itsellä ei ollut kurpitsaa, porkkanaraaste toimii myös, mutta käytin siis vettä)
1 dl maapähkinävoita tai muuta pähkinävoita, kuitenkin makeuttamatonta!
3 rkl oliiviöljyä tai muuta öljyä
4 munaa
1 tl kanelia
ripaus ruususuolaa

Nämä blenderissä sekaisin ja valmis massa kipataan kulhoon, johon lisätään kuivat aineet:

1/2 dl tattarihiutaleita tai kaurahiutaleita
1/2 dl kurpitsansiemen jauhoja
1 dl tattarijauhoja 
1 tl leivinjauhetta

Kaikki jauhot voivat olla myös samaa laatua, itse käytin näitä, mutta kaikki toimii. Paista leipää noin 35 min 180 asteisessa uunissa.



Sitten tämä ihanan rapsakka pizza ja oikeasti koostumukseltaan kuin vehnäpizza. Kerrankin hyvä pohja gluteenittomana. Idean sain ihan normipizzan pohjasta. Käytin vaan tattarijauhoja vehnäjauhojen sijaan. Miksi en ole aikaisemmin tajunnut tehdä näin? Yksinkertainen ohje tässä:

1/2 pussia kuivahiivaa tai tuoretta 25 g
2 dl lämmintä vettä
ripaus suolaa
loraus öljyä
5 dl tattarijauhoja

Sekoita taikina ja anna turvota liinan alla kulhossa. Kauli taikina uunipellille leivinpaperin päälle, käytä apuna tattarijauhoja. Anna kohota taas liinan alla. Täytä pizza haluamallasi täytteillä ja paista uunissa 225 asteessa. Kannattaa käyttää tomaatipyrettä, joka on kuivempaa kun tomaattisose. Näin pizza pysyy rapeampana. Täytteetkin kannattaa olla "kuivia" niin pizza ei vety. 

Herkku hetkiä ♥♥♥♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74