keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Jos et tee paljon, olet huono...

Luin jostain liikunta-aiheisen kirjoituksen. Siinä kerrottiin, että jos ei heti tee kaikkea 100 lasissa, ei kannata tehdä mitään. Pienillä painoilla ei kannata tehdä, sillä se ei ole parempi kuin ei mikään liikunta. Jos vetää maasta vähemmän kun oman painonsa, on huono. Parempi olla tekemättä mitään, jäädä vaan sohvalle. Turha juosta kymppejä, pitää juosta maratoneja. Salille on naisen turha mennä jos ei käytä "miesten painoja". Kahvakuulalla tehdään vaan kisatreeniä ja kuulan paino on oltava vähintään ykkösellä alkava. Kaikki muu on potaskaa, suoranaista huumori liikuntaa. Tai siis ei edes liikuntaa vaan ihan jotain muuta/ ei mitään.

Minun ajatusmaailmassa tuollainen on burn out ajattelutapa " Jos et tee paljon, olet huono". Nyky- yhteiskunnassa on jotenkin kieroutunut läähätysmetodi päällä. Mennään pää kolmantena jalkana ja ihanoidaan suorittamista. Sitten ihmetellään kun paikat skragaa, halutaan kokoajan lomalle ja unen määrä laskee. Keskitytään selviytymään, koska on pakko, ja tehdään vaan lisää, koska naapurikin tekee. Toosat tursuaa hyvinvointivaltion pahoinvoinnista, ei siinä, käännetään kanavaa. "Ei se mua koske" ja arvostellaan vielä toisia ihmisiä päälle. Kuinka heidän valintansa ovat huonoja, mutta itse syyllistytään samaan.

Itse ajattelen kaiken liikunnan olevan hyvästä. Väitän, että vähempikin on parempi, kuin ei mitään. Ei luonnossakaan saaliseläimet ajattele, että enpä lähde tuon pienen saaliin perään, kun pitää jahtaa vaan biisonia. Tai ei luolamies nostellut kivenjärkäleitä siksi, että pitää nostella ja paljon ja isosti. Lähinnä kai luolamiehet juoksivat, olivat ketteriä, jänteviä ja nopeita. Sanoppa tukossa olevalle bodarille, että juokse pihvisi kiinni. Taitaa läkähtyä jo pelkästä ajatuksesta... Onko se sitten hyvä vai huono asia, ei kuulu mulle.

Miksi kaikki pitää tappaa tehokkuudella, vertailulla, happamuudella, kateudella ja ilon pilaamisella. Jos joku haluaa pyörittä hula-hula vannetta ja saada siitä mielestään hyvän uuman, niin pyörittäköön. Jos jokainen keskittyisi vaan siihen omaan tekemiseen/ tekemättömyyteen tai ihan mihin vaan, niin eikö se olisi enemmän energiaa itselle? Kaikki muu vie energiaa poispäin/ hukkaan.

Joten kävelyt koiran kanssa on ihan hyvää liikuntaa. Sen avulla itse joskus juoksin maratonin. Jos kysyy asiaa supernaiselta, hän nauraa mitättömyydellesi. Kahvakuulan nostaminen ja sen ottaminen muuhunkin jumppaan on hauskaa ja vaihtelevaa. Sen avulla olen parantanut hapenottokykyäni, saanut räjähtyvyyttä ja kiinteytynyt erilailla kun salilla. Välillä teen salilla isoilla painoilla lyhyitä sarjoja, toisinaan pienillä painoilla pitkiä teknisesti puhtaita sarjoja. Monipuolisuus muokkaa kehoa paremmin kun yksitoikkoisuus. Kun tavoitteena ei ole kisakunto tai bodarilava, monipuolisuus takaa paremman palautumisen ja liikkuvuuden. En ota kantaa siihen, mikä on oikein tai väärin. Sehän on mielipiteeni ja oman arvomaailman luomaa. Jokaisella on oikeat ja väärät. Jos nautittaisiin liikunnasta ja luonnosta täysin rinnoin, ilman arvostelua? Tehtäisiin sitä, mikä tuntuu hyvältä. Vähemmän sitä, mikä on pakko tehdä kun siitä tulee sitä tai tätä, sitku teen näin tai noin, tulen onnellisemmaksi.

Onnenpäivää, ihan just sulle ja ihan just mulle <3 Täysin hyväksytyksi olitpa sitten sekäkäyttäjä tai kansanedustaja. Teitpä sitten vähän tai paljon. Piditpä sitten minusta tai et. Silti haluan Sulle, just Sulle kaikkea hyvää <3

^tai sulaudu massaan, ihan sama, kunhan olet fiiliksissä <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74