sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kookospinaattikeitto

Pinaattikeitto syntyy helposti myös ilman maitoa. Maku tosin ei ole sama kun perinteisessä pinaattikeitossa, mutta kookos sopii mun makuun. Kannattaa kokeilla. Kookoksen makua voi säädellä lisäämällä kookosmaitoa pikkuhiljaa keittoon. Mitä enemmän kookosmaitoa, sen vahvempi kookoksen maku. 

Lisää kattilaan vähän suodatettua vettä ja pussillinen pakaste kukkakaalia tai raakaa kukkakaalia. Höyryttele kukkakaali kannen alla lähes kypsäksi, lisää pinaatti (pakaste tai tuore) ja nokkosta maun mukaan. Soseuta sauvasekoittimella sosekeitoksi. Lisää kookosmaitoa maun mukaan. Mausta ruususuolalla, chilillä ja Herbamarella. Sekaan keitettyä luomumunaa ja vaikka seitiä.


Kun rahat on tiukilla, on onnenpäivä löytää alennettuja tuotteita terveyskauppojen koreista. Itsellä on ollut taukoa macasta ja kuin tilauksesta löysin sitä alekorista :) Nyt vedetään taas macaa aamusmoothieen. Superfoodeja kannattaa kierrättää ja ottaa kuuriluontoisesti. Ainoa mikä on jatkuvassa käytössäni on viherjauheet. Keväisin vihreää kannattaa syödä luonnosta ja jos ei tiedä mitä sieltä voi syödä, kannattaa ottaa selvää esim. täältä.


Pesukone hajosi eilen, ensimmäinen reaktio oli raivo ja toinen ajatus mistä rahat. Hetken hengiteltyäni ja korjaus summan kuultuani, totesin pesukoneen olevan luksusta. Ennen kaikki on pesty käsin. Tuli turhamainen olo valittaa jostain näin "pienestä". Tuumasta toimeen ja nyrkkipyykille. Kone saa nyt levähtää hetken ja toimia koristeena kylpyhuoneessa. Siellä se saa muistuttaa siitä kuinka paljon meillä on nykyään helpottavia asioita ja tavaroita. 


Kuin tilauksesta bongasti penkin joka puhuu niin totta :) Onni on arvostaa sitä mitä on, koska se riittää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74