torstai 29. tammikuuta 2015

Apukeinot koiran palautumiseen ♥

Kun koira "treenaa" niin että lihakset jumittuu ja kroppa on kipeä, kannattaa ruoan sekaan lisää helpottavia ainesosia. Meillä kävi maanantaina niin, että koira lähti jäniksen perään ja karkumatka kesti 2,5 h. Hangessa moinen aika tarpoen käy raskaaksi. Koiralla meni anturat rikki ja lihakset jumiin. Kipuilu jatkuu edelleen kun karkumatkasta on tänään 3 päivää aikaa. Olen kuitenkin helpottanut toisen oloa monella aineksella levon lisäksi.


Kuten huomaatte, kehonkieli kertoo sattuvista raajoista, ulos ei ole mieluisa lähteä. Lepo onkin kaikkein tärkein asia toipumisessa. Sitä Kizmo on tehnytkin, ikinä ei ole nukkunut näin paljon. Tassuja olen hoitanut vesihuuhteluilla ja kookosöljyllä. Ensimmäisenä päivänä laitoin kookosöljyn päälle tossut nuolemisen välttämiseksi.

Raakaan lihaan olen sekoittanut helpottavia aineita, Chian siemeniä, MSM rikkiä, C- vitamiinia, Oluthiivaa, maitohappobakteereita, Aloe Veraa, sinkkiä, magnesiumia ja hyviä rasvoja. 

Chian siemenissä on hyviä rasvahappoja ja monia hyviä ainesosia mm. magnaania. MSM auttaa solukalvoja uudistumaan ja korjaa kudoksia ja elimiä. C- vitamiini auttaa immuunijärjestelmää ja tukee kollageenin muodostumista, sekä estää hapettumista. Terranovan C- Vitamiini on täynnä kaikkea hyvää luonnonmukaisessa muodossaan. Oluthiiva sisältää kaikki B- ryhmän vitamiinit. B- vitamiinit ovat vesiliukoisena turvallisia käyttää vaikka reilumminkin kuuriluontoisesti. B- vitamiinit auttavat mm. ihoa uudistumaan. Maitohappobakteerit ovat tärkeitä myös koiralle, ne tukevat terveyttä ja suoliston bakteerikantaa. Aloe Vera lisää vastustuskykyä ja se edistää terveyttä monella eri osa- alueella. Sinkki vaikuttaa entsyymitoimintaan, ihoon ja turkkiin. Magnesium auttaa lihaksiin ja kramppeihin. Se on kivennäisaine ja sitä kannattaa antaa koiralle tehokkaampaan palautumiseen. Hyvät rasvat toimivat energian lisäksi välttämättöminä mm. hormonitoiminnassa.


Vielä pari päivää ennen karkureissua Kizmo oli koirapuistossa leikkimässä kolmen kaverin kanssa. Nyt ollaan tauolla kaikesta riehumisesta ja koulutuksesta, koska tassut ovat koiralla todella kipeät. Jos koiran kanssa tekee mielekkäitä juttuja kipeänä, saattaa se yhdistää kivun siihen tekemiseen ja sen mielekkyys häviää. En haluaisi esim. agilityn kanssa käyvän niin. Siksi olemme tauolla tämän viikon treeneistä.

Ravinnon merkitys myös koiralle on tärkeä. Autetaan pikku kavereitamme myös tällä saralla. Liikunta, uni ja ravinto. Kaikki kolme asiaa ovat avainasemassa niin koiralle, kuin ihmisellekkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74