sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Pureksi kardemummaa!

Täysksylitolin suurkuluttajana sain ihanan vaihtoehdon purkan pureskeluun. Ja ei mikään sellanen vaihtoehto, joka tulisi ekana mieleen. Se on nimittäin kardemumma!

Kuva Wikipedia

Siemenkodan sisällä on terttu siemeniä, laita ne suuhun ja makustele. Pureskelemalla saat ihanan kardemumman maun suuhun ja se on hieman tulinen. Tulisuus on terveellistä, sillä on termogeeninen vaikutus. Kardemumma auttaa keuhkovaivoihin, ruuansulatusongelmiin, poistaa limaa, virkistää, lievittää kouristuksia ja hoitaa munuaisia. Kardemumman sanotaan myös poistavan kofeiinin haittoja. Kokeile pahoinvoinnin tai oksentelun taltuttamiseen.

Kardemumma kuuluu inkinäärikasveihin ja se lisää syljen, sapen ja mahanesteiden eritystä sekä parantaa ruokahalua ja ruoansulatusta ja poistaa ilmavaivoja. Se saattaa laihduttaa avittamalla kehoon kertyneitten ylimääräisten rasvojen poistumista ja auttamalla turvotukseen virtsaneritystä lisäävänä. Se auttaa tulehduksiin, vilustumiseen, kurkku- ja korvakipuun sekä kuumeeseen ja yskään irrottamalla limaa. Kardemumma on talveen sopiva lämmittävä mauste, joka rentouttaa, poistaa väsymystä, hermostuneisuutta ja unettomuutta.

Ihan huippu "purkka" ja ihanan tuoksuinen! Kannattaa kokeilla etenkin näin talvella. Sillä on niin täsmä vaikutuksia juuri tähän aikaan. Suosittelen ja kiitän naapuriani, joka antoi minulle tämän vinkin. Aamuisin istumme dösässä ja jutustelemme terveysasioita. Yksi aamu hän tarjosi minulle kardemummaa ja olin myyty!

Talvista sunnuntaita ♥ ♥ ♥

2 kommenttia:

  1. Olen myös kirjoittanut kardemummasta omassa blogissani. Toinen hyvä juttu, varsinkin ruoan jälkeen, on pureskella fenkolinsiemeniä, ne auttavat ruokaakin sulamaan paremmin.

    VastaaPoista
  2. Oii kiva kuulla että kardemumma on käytössä sielläkin ja kiitos vinkistä fenkolin siemenistä! Ja kiitos kommentista myös, kivaa <3

    VastaaPoista

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74