sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Namihaastis koiralle ja raakaluumupiirasta

Huomenta ♥ Mun lempiaamu, sundis!!! Aamulenkki heitetty ja vaparin aktiviteetit edessä. Siihen kuuluu meillä tänään ulkoilua, salitreeni, kauppareissu ja Rally- Tokoa.

Kukkuu ♥

Eilen käytiin pitkästä aikaa Hyvinkäällä koirakylpylässä. Koirat uivat puoli tuntia altaassa, käy kyllä kunnon juoksulenkistä! Uinti on hyvää vaihtelua liikuntaan. Se lisää hapenottokykyä ja on nivelille lempeä. 

Kuva otettu tammikuussa 2014

Juoksussa on usein pakko jyskyttää asfaltilla. Näin keväällä kun hiekkoja ei ole vielä poistettu on se anturoille aika raastavaa hommaa. Varsinkin Kizmon vauhdilla! Ensimmäinen puoli tuntia juostessa mennään aika täysiä. Tuntuu ettei jalat riitä ja keskivartalolla saa pistää hanttiin ettei käy alaselkään. On muuten hyvää syvien lihasten treeniä. Meillä siis koiran hihna tulee lantiolle, jolloin minulla jää kädet vapaiksi. Päkiäaskellus on oikeastaan ainoa toimiva juoksutekniikka kun mennään kovaa. Kanta- askellus on jäänyt jo vuosia sitten pois. Siksi juoksu ei enää käy alaselkään. Vielä viimeksi kun juoksin puoli maratonin (olisko ollut 2011?) niin alaselkä oli lopussa niin jumpassa, ettei meinannut päästä edes kävelemään. Yliliikkuvat nivelet pitäisi pitkään juostessa ns. vapauttaa/ naksauttaa aina välillä. Tänä vuonna juoksen puolikkaan päkiäaskelluksella ja toivottavasti moista ongelmaa ei nyt tule. 


HAASTE! Pikku tehtävän tynkää teille ja karvaisille kavereille ♥ Käskytä koira maahan ja lado nameja (mielellään mahdollisimman hyviä niin saat samalla kunnon kärsivällisyys testin) ympäri koiraa. Viimeiseksi voit vielä laittaa namin kuonon päälle jos olette tehneet sitä aikaisemmin. Vapauta koira ja anna sen palkita itsensä. Kuinka moni lähtee kokeilemaan? Olisi kiva kuulla kommentteja teidän namituksesta! 

Raakakakut ovat namienergiaa ♥ Itse olen laihtunut lisääntyvän juoksemisen seurauksena niin, että kaikki vaatteet pyörii päällä. Raakakakulla saa lisäbuustia kovaan kulutukseen. Tässä helppo kakkuohje:

Pohja:
2 dl 6 tuntia liotettuja hasselpähkinöitä
2 dl kuivattuja luumuja
1/2 dl vettä
Sekoita tehokkaassa blenderissä ja painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. 

Täyte:
3 dl omenoita
2 dl kuivattuja luumuja
1 rkl hunajaa
Sekoita täyte blenderissä ja lusikoi pohjan päälle, koristele pähkinöillä. Laita kakku tunniksi pakastimeen ja sitten nauti ♥

Itse tykkään liottaa luumujakin hetken, sekoittuvat paremmin hieman kosteina.


Kirpeitä kevätaamuja ♥ ♥ ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74