lauantai 25. huhtikuuta 2015

Ruokavaliolla on OIKEASTI merkitystä

...Tässä siitä elävä todiste! Sain vitamiini ja hivenainemittauksen Luontaistuntija Myyrmäen ihanalta kauppiaalta, kiitos vielä suuresti. Halusin mittauksen miehelleni, koska kaikki apu otetaan hänen MS-taudin takia vastaan. Mieheni on entinen sokeri, maitotuote ja viljasyöppö. Sanotaan, että ihan tavallinen sekasyöjä ja sokerin suurkuluttaja. MS- tauti diagnoosin jälkeen urhea mieheni käänsi kelkan ja teksi sen, mihin moni ei pysty, eli muutti täysin ruokavalionsa terveellisempään ns. Paleo ruokavalioon. Hatun nosto siitä, olen hänestä niin ylpeä, että jaksaa taistelunsa keskellä vielä muuttua! Wau!


Koska sokeri-, vilja- ja maitotuotteiden käyttö saattaa oikein kunnolla sairastuttaa ihmisen, on silloin vitamiiniarvot ja pH- arvot ynnä muut sekaisin ja elimistöllä on kiljuva nälkä saada ravinteita köyhän ravinnon takia. Mieheni on syönyt terveellisesti reilut 1/2 vuotta ja siksi oli mielenkiintoista nähdä, ovatko tulokset tulleet jo näin nopeasti. Oli aivan huippua päästä mittaamaan vitamiinitasot ja tietää ruokavalion vaikutuksista ihan oikeasti!


Mittauksen suoritti klassinen homeopaatti Anne Räisänen. Hivenainemittaus tapahtuu sähköisesti sormenpäästä ja se tehdään Vega test-bioresonanssilaitteella. Mittauksessa mitataan seuraavien hivenaineiden pitoisuuksia; Kalsium, Magnesium, Kromi, Kalium, Rauta, Kupari, Pii, Seleeni, Sinkki. 
Vitamiinit; A, B-ryhmä, C, E, D ja Ubikinoni q-10. Rasvahapot: Omega 6-sarja, Omega 3-sarja ja Lesitiini.


Aivan uskomatonta, mutta totta, mieheni KAIKKI arvot olivat hyvät! Homeopaatti sanoi, ettei näin ole juuri ikinä, aina on puutoksia jollain osa- alueella. Harvinaista! Tästä innostuneena halusin mittauksen myös itselleni. Koska syömme melkein samaa ruokaa, niin oletin arvoni olevat loistavat. Samalla kysyin kynsieni syvistä uurteista, jotka ovat minulle häpeän paikka. Rumat ja todella kärsineet kynteni kauhistuttavat itseänikin ja yritän aina piilotella käsiäni. Homeopaatti kertoi uurteiden kertovat äärimmäisen kovasta stressistä. Kynsi uudistuu 9 kuukauden välein ja kynnen puolivälissä olevat urat kertovat noin puolen vuoden takaisesta stressipiikistä. Kynsieni uurteet ovat jatkuvia ja uusia tulee kokoajan. Tässä kauhea kuva muutamasta kynnestäni, uskalsin kuitenkin jakaa asian kanssanne. Huh...


Vaikka syömme melkein samaa ruokaa mieheni kanssa, on liikuntamääräni aika suuri/ viikko. Liikunta ja stressi kuluttaa elimistöä erilailla ja syö siksi mm. vitamiinitasoja. Yllättäen minulta löytyi puutoksia sinkistä (vaikka syön sitä kokoajan), seleenistä, A- vitamiinista ja B12 vitamiinista. Nämä puutokset johtuvat myös siitä, etten syö lihaa. Kaikki kyseiset saa, jos syö lihaa. Itselle kuitenkin lihan syönti on niin vaikeaa, etten usko, että koskaan pystyn siihen tässä elämässä. Luomujauhelihaa yritän syödä välillä, mutta se ei riitä puutosten korjaamiseen. Onneksi vitskuja voi vetää purkista. Kannattaa suosia luonnollisia vitamiinilisiä, ne imeytyvät parhaiten ja eivät ole epäorgaanisia. 


Ihanaa keväistä viikonloppua ♥ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74