tiistai 30. kesäkuuta 2015

Gluteeniton mini-pizza

Heureka! Sain eilen Super idean, mulle ainakin uusi juttu. En ainakaan ole bongannut mistään samanlaista ohjetta. Mietin eilen pääni puhki, miten saisin pizzantyylistä pikkusuolaista ja terveellisemmin, eli gluteenittomana. Pöydällä oli luomuriisikakkuja ja idea oli valmis toteutettavaksi. Toki se vaati hieman kehittelyä, koska en haluaisi nihkeitä tai vettyneitä, lötköjä pizzoja.


Tässä se herkku on valmiina! Eli idea on se, että päälliset tulee olla tarpeeksi "kuivia", jotta kakku pysyy rapeana. Itse laitoin tomaattipyreetä, siis sitä tiukkaa tomaattia, jossa on vain vähän kosteutta. Päälle rouhin kuivattua valkosipulia ja merisuolaa. Niin ja basilikaa! Sitten päälle vaan hieman juustoraastetta. Pizza uuniin ihan ylätasolle ja kuumaan uuniin, mulla oli asteita 250. Kannattaa seurailla pikkuista, ettei pala, mutta ettei myöskään jää kylmäksi :)


Samalla uunin lämmöllä tein myös sienen näkkäriä. Se päälle aina ripottelen tuota puhdistamatonta merisuolaa.


Tässä näkkärit ovat menossa uuniin. Otan näitä näkkärejä aina evääksikin, koska niistä saa suoloja, sekä mm. magnesiumia. Siemenissä on myös paljon proteiinia. Toki määrällisesti proteiinitarpeen tyydyttämiseksi näkkäriä pitäisi syödä aika paljon. Lisänä on kuitenkin oiva lisä ja kuiturikaskin.

Ihanaa tiistaita ja mukavia herkkuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74