sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Gluteeniton raparperikakku ja muita kuulumisia

Raparperia saa nyt hyvin kaupasta, onhan raparperin sesonki! Ostin raparperin varsia valmispussin, siitä tuli juuri oiva määrä piirakkaan. Itse pidän siitä, että piirakka on mehukas ja maistuva. Niinpä päätin tehdä kakun "väärinpäin" eli pohjalle tulee ensin raparperit ja päälle taikina. Valmis jäähtynyt kakku kiepsautetaan toisinpäin jolloin kakusta tulee mehukas ja herkullinen. 


Ohjeessa mainittiin sokeri muutamaan otteeseen. Käytin hunajaa ja Cocovin palmusokeria, joka oli Ruohonjuuressa tarjouksessa. Tein kakun irtopohjavuokaan. Vuorasin ensin pohjan leivinpaperilla. Sitten voitelin koko vuoan luomuvoilla. Pohjalle ripottelin palmusokeria ja hunajaa. Päälle siivutin paksun kerroksen raparperinpaloja. Raparperin päälle sekoitin taikinan, johon tuli seuraavat ainekset:

150 g luomuvoita (käytin Lidlin suolatonta)
2 dl palmusokeria/ kookos- sokeria
2 luomumunaa
2 dl jauhoja (käytin hasselpähkinä- ja kookosjauhoja)
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl aitoa vaniljajauhetta

Voi ja sokeri vaahdotetaan, munat lisätään yksitellen. Lopuksi sekaan jauhot. Levitä taikina tasaisesti raparperin päälle ja paista 175 asteisessa uunissa noin 30- 40 min.


Oltiin koiranäyttelyssä Salossa 14.6 ja Kizmo sai ensimmäisen sertifikaatin ja oli rotunsa paras! Wau mikä päivä, menestys aina välillä tekee iloisen mielen ♥ Näyttelyssä satoi koko päivän, joten olen todella tyytyväinen, että Kizmo silti esiintyi! Hyvä päivä siis.


Kizmo ja Rosi saivat juhannuspentuja!  Toissayönä syntyi 6 pinserin pentua, 3 poikaa ja 3 tyttöä. Kaikki ihanan punaisia vauvoja. Lisätietoja kasvattajalta, info@kennelference.net. Pentujen myötä loppui minun Facebook tauko, haluan seuraa pikkuisten elämää ja parhaiten se onnistuu kasvattajan sivuja seuraamalla. Onnittelut kasvattajalle Sanna Ojalalle ja Berit Nymanille ♥ Hienoja pentusia tuli ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74