sunnuntai 16. elokuuta 2015

Rukalla ja juoksemassa

Palasin perjantaina kotiin Rukan lomalta. Aina kun on mahdollisuus, niin matkustan Kuusamoon ♥ Olen käynyt Rukalla monen monta kertaa. Paikka on tuttu ja sen polut moneen kertaan tallattuja. Paras paikka kunnon kohottamiseen. Rinteitä ylös ja alas, aerobinen kunto kasvaa ja mieli lepää maisemissa. Ihmiset tervehtii ja kaikki ovat hyvällä tuulella. Paikalliset ovat aitoja ja iloisia ihmisiä ♥


Vuokrasin mökin ProLomien kautta. Mökki oli kaksikerroksinen rivari, jossa oli neljä asuntoa. Tässä terassin näkymä suoraan Talvijärjelle. Järven vesi oli hyytävän kylmää koleasta kesästä johtuen. Kizmo tosin meni uimaan yhtenä lämpimänä aamuna. 


Kizmo oli lomasta iloinen ja riistaviettisenä oli kovasti porojen perään. Taisi olla oikeen kuntoloma Kizmolle :)


Yhtenä päivänä sain houkuteltua mökkikamuni vaeltamaan kanssani Valtavaaraan palovartijan mökille. Rukalta mökille tulee matkaa noin 4 km, eli 8 km kokonaisuudessaan. Reitti on osin haastava korkeiden nousujen ja laskujen ansiosta. Mennessä aikaa menee enemmän kun noustaan ja noustaan. Ylläolevassa kuvassa olemme puolessa välissä matkaa, maisemat ovat huikeat!


Perillä oleva mökki on kokkauspaikka ja yöpymispaikka Karhunkierroksen (80 km) vaeltajille. Myös nähtävyys turisteille. Pöydällä on vieraskirja, johon voi kirjoittaa käynnistään mökillä. 


Koko reissumme aikana poroja nähtiin todella runsaasti. Kyllä oli Kizmolla ihmettelemistä, kun riista käveli lähes suuhun ;) Porojen lähelle koiraa ei kuitenkaan kannata päästää. Porojen kaviot ovat terävät ja puolustautuessaan ne potkaisevat kohtalokkain seurauksin.


Ajoin perjantaina sen reilut 800 km kotiin ja lauantaina olikin juoksukisan vuoro. Oikea lonkkani olisi mielellään jättänyt juoksematta 17 kilsan matkan, mutta päätin kuitenkin lähteä yrittämään. 


Maaliin pääsin! Nivelissä tuntuu asfaltilla juokseminen niin, että klinkkasin aamulla ekat askeleet. Juoksusta jäi kuitenkin hyvä fiilis. Kiitokset vielä Radio Citylle, jonka ääninaisena juoksin reppu selässä, radion soidessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74