perjantai 21. syyskuuta 2012

Lisää maitotarinaa

Nykyinen maitohyllyssä pönöttävä tetra on niin käsiteltyä, että se on kaukana sen luonnollisesta alkuperästä. Tämä aiheuttaa keskustelua ja jakaa mielipiteitä. Pitää kuitenkin muistaa alkuperä josta sitä on alettu jalostaa ja tässä tapauksessa väärään suuntaan. Lue lisää niin perustelen :)

Kaupan maito on pastöroitua ja homogenoitua. Näiden lisäksi siitä on poistettu maitorasva osin tai kokonaan.

-Luonnollinen käsittelemätön maito on vasikan tärkein ravinnonlähde. Luonnonmaito sisältää kaiken tarvittavan, kuten kananmuna. Mitä luonnollisempaa ravintomme on, sitä paremmin se tukee terveyttämme, diplomi ravintoterapeutti Maurico Bürkland sanoo. Tämä tarkoittaa sitä, että ruokamme ei sisällä tuholaismyrkkyjä, antibiotteja tai lisäaineita. Luonnollista ruokaa ei ole myöskään jalostettu pitkälle teollisesti.

Rasvaton maito pahin

Rasvan poistamisen myötä maidosta poistuu myös rasvaliukoinen D- vitamiini. Tämä taas johtaa kalsiumin huonoon imeytymiseen. Valmiiseen maitoon lisätään D- vitamiina, mutta jotta tätä ravintoainetta voitaisiin hyödyntää, tarvitaan rasvaa. Maito, josta on rasva poistettu, ei ole enää sellaista maitoa, joksi luonto sen tarkoitti. Maito on revitty kappaleiksi ja kasattu uudestaan rasvattomaksi tuotteeksi.

Homogenointi

Koska homogenoinnissa pilkottu rasvamolekyyli on luonnollista kokoaan pienempi, elimistö ei tunnista sitä, jolloin rasva pääsee vaikuttamaan elimistössä toisin kuin on tarkoitettu!

Pastörointi

Maito on luontainen proteiinien lähde, mutta nämä proteiinit alkavat hyytyä + 40- asteessa. Pastörointi myön inaktivoi maidon luontaiset entyymit ja hyödylliset bakteerit, jolloin maito ei ole enää elävää ravintoa. Kun entyymit, jotka edistävät kalsiumin hyväksikäyttöä, tuhoutuvat maitoa kuumentaessa, saattaa kalsiumin saanti heikentyä. HUOM! Tästä kertoo myös se, että maidonkulutuksesta huolimatta suomalaiset johtavat osteoporoositilastoja!!!!

Mitä tilalle?

Tinkimaito on sellaisenaan parasta. Kun sitä ei aina ole saatavilla, niin itse lurautan kahviin nykyään tätä. Tässä vielä pointti: tinkimaito ei pilaannu, vaan happamoituu vanhetessaan. Pastöroitu, teollinen maito mätänee!! Hyh.

Eläimet

Ei ole muuten mikään ihme, ettei eläimille (siilit ym.) saa antaa maitoa. Siis tota valkoista käsiteltyä tuotetta. Miettikää sitä. Aikamoinen aivopesijä toi yksi maitotuote markkinavaltaa hallinnoiva yritys. En enää ihmettele (vaikka en ihmetellyt aikaisemminkaan... ;) kun lapset oirahtivat maitotuotteista ja silti se neuvolantäti määrää niitä käyttämään. Tai kuinka harrastuksesta tulevalle lapselle sekoitetaan kaakao tästä tuotteesta ja kaupanpäälle saadaan vielä kasa valkoista sokeria... Kuinka tietämäntöntä ja täysin maalaisjärjen kadottanutta kansaa?! No kai se on kuitenkin tärkeintä ettei siilille tule ripuli :)

Lähde: Luontais Terveys/ 6/ 2012


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74