tiistai 29. tammikuuta 2013

Kenellä on vastuu?

"Se lisääntyy, mihin keskittyy" huom! Itse huomioin ihmisten tyylin syyttää kaikesta muita kun itseään. Kummastelin kuinka kaikki yhtäkkiä tuntui siltä ja asioita tulvi mieleeni. No mutta juuri siksi, että huomioin nämä asiat ja keskityin siitä tulevaan fiilikseen!

Jos liikkatunnilla tiedät varvastasi kolottavan, ota vastuu siitä itsellesi ja älä tee liikkeitä, jotka sattuu! Jos uusi suksi ei luista, niin olisko voitelussa tai tekniikassa vikaa? Ei vastuu ole suksen valmistajalla. Jos tiedät että makea ällöttää, älä syö sitä! Vastuu mitä suuhusi laitat on sinulla :)


Kuulin pysäkillä kahden naisen pahoinvointia. Oikeesti minullekkin tuli paha olo, mutta en antanut sen jäädä päälle :) He löysivät pahaa sanottavaa KAIKESTA! En nyt erittele jokaista asiaa ettei ala harmittaa, mutta paras kohta tulee tässä-> toinen naisista totesi työkaverinsa haukuttuaan kuinka negatiivisuus oli tarttunut häneen työpaikalta! Oh really?! Meinasin kommentoida, että ihan omalla suullasi puhut pahaa ja ihan itse voit valita oman asenteesi! Mutta en ryhtynyt opastamaan naista ;) Mietin vaan mielessäni kuinka hän sysäsi vastuun omasta pahasta olostaan toisten vastuulle :/ 

Lisäksi hämmästelen ajan henkeä halusta tehdä kaikkea kivaa mutta ilman minkäänlaista panostusta. Ihan paras esimerkki tuli tässä hetki sitten ystävältä, joka halusi nähdä minua ja muutamaa muuta saman alan tyyppiä. Kaikki olivat halukkaita näkemään ja sovittiin, että tapaamme ensi kuussa. Ystävämme, joka kutsui tapaamisen koolle, heitti viimeisen viestin jossa kertoi näin: "Hommatkaa joku paikka ja ajankohta sitten niin treffataan." Eli, ensin kerrotaan halu, sitten pestään kädet ja tullaan valmiiseen pöytään (jos tullaan). Ei se mitään, se on ihan ok että haluaa nähdä ja jos joku haluaa järkätä kaikki valmiiksi. Minusta tämä taas oli vastuun siirtämistä muille!?

Lisäksi ajan hengessä on toisen arvostelua/ vertausta omaan itseen. Jokainen on oma ihana persoona ja se on rikkaus. Jokaisen tekeminen on ihan ookoo eikä väärin tai oikein. Ei ole määritelty missään miten jokin asia makaa. Se tola tulee omista ajatuksista ja ajatukset eivät ole laki! On mielestäni väärin arvostella ja rääpiä toisia jos ei ole valmis saamaan arvostelua omasta itsestään. Vastustus tuo aina vastustusta ja peili on aina vastassa. Jos jonkun tapa olla tai tehdä on mielestäsi väärin ja arvostelet sitä vääräksi, niin tule varautumaan vastoinkäymisiin kohdallasi. Niin tämä homma pyörii. Jos olet suvaitsevainen ja kestityt vaan oman paletin pyörittämiseen, niin saat tukea asioihisi ja hyvillä mielin. Kannattaa muistaa että arvostelu koskee myös itseä. Oman arvon kunnioittaminen ja itsen sorsiminen on myrkkyä mielelle. Hyväksy siis tämä hetki ja tee siitä oman näköisesi!

Voin taas vaan pitää huolen omasta hyvinvoinnistani ja omista vastuistani. Olen onnellinen ja onnekas kun vastuuni ovat ihan omia valintoja. Kuinka rakasta ja tärkeää onkaan tämä hetki ja oma tekeminen. Ja kaiken kukkuraksi saan suuren tuen ja kannustuksen rakkaalta mieheltäni. Oi, mikään ei ole itsestäänselvyys ja ymmärrän sen arvon! Kiitos! Kiitos kun saan taas tänään veivaa kahvakuulaa ja kiitos kun saan olla terve! Kiitos rakas hoitokoirani kävelyseurasta ja lämmöstä kämmenelläni. Ihan parasta ja mahtavinta tiistaita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74