torstai 30. tammikuuta 2014

Ihon puhdistaminen ilman kemikaaleja

Olen pessyt hiuksiani pelkällä vedellä vajaa pari viikkoa. Täältä voit lukea asiasta lisää. Hiuksista sitä ei huomaisi. Päinvastoin, hiukset ovat paksumman oloiset ja rasvattomat.

Elimistöä kuormittaa monet tekijät nykymaailmassa. On ulkoista stressiä ja sisäistä stressiä. Ulkoisia tekijöitä on mm. ravinnon ja juomien tuomat kuormitteet, hajut, melu, keinotekoinen valo, kemikaalit ihon kautta imeytyneenä jne. Sisäistä stressiä on negatiivisuus, jännittäminen, maitohapot jne. Kaikkihan on energiaa ja stressi on negatiivista energiaa. Joskus siitä on hyötyäkin, deadline voi tulla suoritettua nopeammin tai vaikka tunnet painetta lähteä liikkumaan ja sen tehtyäsi olo onkin huippu.

Ihon kemikaalikuormaa ja siten elimistön stressiä voi vähentää pesemällä ihon suolalla. Jos haluaa vaikka kainaloihin erityispesua voi käyttää kylpyöljyä. Ihmisille syötetään mediassa harhoja. Älä osta mitään, mitä mainostetaan. Älä myöskään laita ihollesi mitään, mitä et voi syödä. Shampoot ja suihkusaippuat ovat täynnä vaikka ja mitä ainesosia. Kemikaaleissa on hirvittävät katteet, lääkärit käsittelevät enemmän iho- ongelmaisia ja määräävät lisää kuormaa elimistölle (kortisoni, lääkkeet), kierre on valmis...

Vaikka kuvittelet huuhtelevasi aineet pois vedellä, jää ihon kautta imeytyväksi aina jotain. Jotain mistä et edes tiedä. On lukemattomia todisteita siitä miten ne vaikuttavat. On iho-ongelmia, päänsärkyä ja hajuille herkistymistä. Sanomattakin on selvää, että kemikaalit eivät kuulu elimistöön. Mitä vähemmän niitä on, sen parempi. En yhtään ihmettele jos iho on ruvella kun se ensin kuivatetaan saippualla, sitten huokoset tukitaan emulsiolla, päälle puetaan vaatteet joissa on pesuainejäämiä.

Haluan itse voida paremmin ja siksi tämä on oma valintani. Mieli on iloinen kun iho toimii, onhan se suurin elin ihmisellä <3 Emäksistä ihonhoitoa tukee sisäinen emäksisyys. Sitä voi lisätä emäsjauheilla terveellisen ruokavalion lisäksi. Väitän, että terveyteni perustuu emäksisyydelle. Oikea pH niin sisällä, kuin ulkona iholla on kaikkein tärkein. Sen olen vuosien varrella todennut. Sisäinen happokuorma helpottaa emäksillä, elimistö ei syö luuston kivennäisiä happojen hoitoon ja nivelet pysyvät kunnossa. Ulkoinen emäksinen suola pesee happoja ihon kautta. Lihakset toimii paremmin ja pysyy terveenä kokonaisvaltaisesti.

Sitten vielä jakoon eilinen herkku. Kesäkurpitsaa, chilitonnikalaa, ruususuolaa, mustapippuria, katkarapuja, juustoa, siemensekoitusta antamaan rakennetta ja fetaa öljyssä. Uunissa sen aikaa kun itse saunoin.


Seurana hapankaalia ja salaattia. Niin ja parapähkinöitä. Oli tosi hyvää, ihana idea <3

Taikaa torstaihin <3 Ihanaa viikonlopun odotusta, kiitos lukijat <3

8 kommenttia:

 1. Moi. Aihe kiinnostaa kovasti.haluaisin itsekin päästä kaikista kemikaaleista eroon :). Pitääpäs lukea ajatuksella koko blogisi läpi. Voisin myös kokeilla tuota pelkällä vedellä hiusten pesua. Miten muuten deodorantti? Onko siihen joku huippu tuote? :)

  VastaaPoista
 2. Heippa ja kiitos kommentista! Ja kiitos mielenkiinosta blogiani kohtaan, lue ihmeessä :) Dödönä itse käytän suolan päälle kookosöljyä :) Terkuin Minna

  VastaaPoista
 3. Vau :). Ai siis peset kainalot eka suolavedellä ja sitten rasvaat ne kookosöljyllä? :)

  VastaaPoista
 4. Heippa :) Suolalla pesen itseni joka ilta, joten käytän sitä koko kroppaan. Myös kainaloihin. Kun iholla on vielä emäs-suola ja se on vielä kostea, sivelen päälle kookosöljyn. Eli kaikki kohdat ihollani saavat saman kohtelun ;)

  Terkuin Minna

  VastaaPoista
 5. Hei, itse myöskin merisuolan ym.. luonnon keinoihin vannova käyttäjä :) http://jattasdiary.blogspot.fi/2014/03/luonnollista-ihonhoitoa-ilman.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jatta kommentistasi ja mielenkiinnosta blogiani kohtaan. Käyn mielelläni lukemassa blogiasi. Ollaan yhteyksissä ja kiitos Sinulle vielä <3

   Poista
 6. Tai sitten voi lukea kaikenlaisia foliohattujen kirjoituksia internetistä :) nyt kysyisin ihan mielenkiinnosta tästä sinun kemikaalien vastaisuudesta, että eikö vesi tai suola ole kemikaaleja? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi pitää viilata pilkkua? Ehkä tässä nyt tarkoitetaankin kemikaaleja jotka jopa pieninä annostuksina voi aiheuttaa ongelmia.. itse olen vuoden ollut ilman shamppoota ja hiukset tosiaan ovat terveemmät iho kiittää myös, kun ilman saippuaa ei kutia iho. Eniten ihmettelen, että millä tavalla sinua liikuttaa noin paljon muiden ihonhoito, että vaivaudut ylipäätään asiasta kirjoittelemaan?

   Poista

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74