lauantai 11. lokakuuta 2014

Pinserin päiväpuuhaa

Arkisin koiralla on monen monta tuntia yksin kulutettavana. Ei ole luontaista eläimelle viettää sisätiloissa montaa tuntia varsinkin jos virikkeet ovat tyyliin nolla. Miten koiraa voi auttaa tässä? Keinoja on monia ja toimintatapoja varmaan yhtä paljon kun on omistajia :) Voin kertoa omistani jotka toimii meillä vaikka koira on nuori virkeä uros. Eli voisi luulla että kämppä on pommin jäljiltä aina kun tulee kotiin. Ei, päinvastoin. Muutaman kerran on ollut joku mun vaate lattialla, mutta sillekkään ei ole tehty mitään. Luulenpa että koiralla on vaan ollut ikävä ja on hakenut jotain, joka tuoksuu minulle. Tämänkin olen huomioinut jo valmiiksi niin, että koiralle jää aina jotain minun vaatteitani lattialle. Yleensä olen jättänyt koiran pesän viereen kylpytakkini, jota en käytä muuten kun aina pesun jälkeen kerran, että siihen jää tuoksuni. Niin ja jos koira tekee "pahojaan" eli tuhoaa jotain tylsyyspäissään, on se vähän niin kuin omistajan "moka". Jos jättää kengät lattialle niin se on kiva houkutus koiralle. Lisäksi ne tuoksuvat omistajalle ja ne on kiva tuhnuttaa piloille ;)

Itse lenkitän koiran aamulla noin 45 minuuttia, joskus 30 minuuttia. Tämän lenkin aikana loppupäässä koira pääsee irrottelemaan kunnolla, eli juoksee kepin perässä muutamia kertoja. Lisäksi tuolla aamulenkillä palkkaan kokoajan kontaktista. Aivojumppaa ja liikuntaa! Sisälle tultuamme en anna koiralle ruokaa. Ennen kun lähden töihin annan läjän aktivointi leluja ja "nyytejä". Niissä on sisällä Orijen nappulaa, Natural Menu täysliha nameja, vuotaluu, Dentalstick, maksapasteijaa (Kongissa) ja pala siankorvaa. Nyyttejä voi tehdä kaikesta pahvijätteestä, kananmuna kennoista, paperihylsyistä ym. Lisäksi auki kaluttu vuotaluu kannattaa vuodella maksapasteijalla ja rullaa takaisin muotoonsa ja laittaa paperihylsyn sisään. Kongit täytön jälkeen laitetaan pakkaseen jotta sisus on vaikeampi lipittää ulos. Vanhoista sukista voi tehdä kääröjä, sisään nameja ja maalarinteipillä kiinni. Joskus jätän naudan putkiluun koiralle näiden lisäksi. Siitä ei irtoa kovana luuna pieniä paloja, joten voi jättää mielestäni koiralle kun jää yksin. Touhupalloihin voi laittaa nameja, samoin erilaisiin aktivointileluihin. Kaikkia leluja ei voi jättää koiralle kun jää yksin tai muuten saataa pureksia niitä. Maalaisjärkeä kehiin mitä voi jättää ja mikä on todettu koiran kanssa turvalliseksi. 


Tässä normaali läjä, jonka koira yleensä saa mun lähtiessä töihin. 

Kun tullaan kotiin pitää koiran heti päästä ulos. Yleensä vien itse koiran paikkaan, jossa pääsee juoksemaan vapaasti. Koirapuistoon tai lähimetsään juoksemaan kepin perään. Kun pahimmat energiat on purettu niin koiraa voi vähän kouluttaa. Illemmalla vielä toinen pidempi lenkki/ koulutus, riippuen päivästä. Joskus vielä illan venyessä iltapissat ihan juuri ennen nukkumaan menoa. 

Miten teidän koirat pärjää yksin? Ja mitä itse teette, että koiran olisi mukava jäädä kotiin yksin?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74