maanantai 21. lokakuuta 2013

Koiruuksia ja ajatuksia koira-ajokortista

Meitä on moneksi, meinaan koiranomistajia! Kannatan koira-ajokorttia ja vaikka patterikoiran hankintaa ennen oikeaa koiraa. Suurin osa koirista on kouluttamattomia ja suorastaan kärsii omistajansa vastuuntunnottomuudesta. Onhan koirat ihania, mutta koira on eläin joka pitää kouluttaa. Koiralle pitää opettaa oikeita tapoja jotta se voisi elää meidän ja muiden kanssa. No miksi otan asian puheeksi, on viikonloppuiset kokemuksemme. Jos koira ei osaa/ sille ei ole opetettu luoksetuloa, ei sitä tulisi pitää irti. Hihnassa oleva koira saattaa hermostua kun toinen tulee kysymättä suuhun. Meille kävi näin taas kerran metsässä lauantaina, musta labbis ryntäsi syliimme pyytämättä. Omistaja totesi, että ai sinullakin on uros ja alkoi sitten maanittelemaan koiraansa luokseen kutsumalla kaveria muruksi. No koira ei totellut. Hän sai koiran kiinni kävelemällä koiran perässä. Miksi koira käveli? Koska me peruutettiin poispäin Kizmon kanssa ja kaveri seurasi meitä.

Seuraava tapaus tavattiin hetki tästä. Omistaja tuli pikkukoiran kanssa vastaan ja pikkukoira oli todella hurjalla tuulella. Omistaja pysähtyi ja kuulin rähinän läpi, kuinka omistaja jutteli itsekseen, että katso kuinka hienosti toinen menee ohi.

Ensimmäisen tapauksen olisi voinut välttää pitämällä koira kiinni. Toisen tapauksen voisi hoitaa keskittymällä omaan koiraansa, ei toisten. Sen enempää koulutusvinkkejä jakamatta ;)

Päätin sen, että näihin lähimetsiin emme mene viikonloppuisin. Viikoilla niissä saa kulkea aika rauhassa. Haluan minimoida riskit huonoista kokemuksista koiralleni. Onneksi täällä on paljon lenkkipolkuja ja koirapuistoja. Ja koulutusta päälle niin koirakin väsyy. Pelkkä liikuntahan ei riitä, tarvitaan myös aivojumppaa! Oma taloyhtiön piha ja meidän muutaman metrin päässä oleva lähimetsä tarjoavat mahdollisuuden keppipyrähdyksiin ja leikkiin. Siinä saa pahimmat energiat purettua joko ennen tai jälkeen oikean lenkin.

Kizmo on muotitietoinen, kiitos kasvattajalle neuleesta <3

Tänään oli neulepäivä pikku pakkasen ansiosta!

Tänään lenkkeiltiin Hämevaaran metsissä. Aika rauhassa saatiin samoilla :) Juoksu/hölkkä saa tänään olla välipäivällä. Sitä ollaankin tehty lähes joka päivä viime viikkoina. Illalla vedän kuulatunnin ja sitä ennen käydään toisen lenkin yhteydessä suunnittelemassa pari uutta liikettä! Pitäähän ne testaa ensin itse toimivatko vai ei. Ensi viikonloppuna menen itse taas kahvakuula tekniikkakurssille. Sanotaanko, että se on niinkuin ohjaajan päivitys! Ja välillä ohjaajan on hyvä tarkastuttaa oma tekeminen. Kivaa viikkoa Sinulle <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74