lauantai 23. kesäkuuta 2012

Ravinnon vaikutus emäs- happotasapainoon

Lyhyesti sanottuna, pysy kohtuudessa syödessäsi lihaa ja viljatuotteita, suosi kasviksia ja hedelmiä. Kyse on kemiasta. Proteiini ja mm viljassa olevin hiilihydraattejen sulaminen saa sisukalut hieman happamiksi. Se ei ole hyvä asia, sillä happoinen ympäristö liuottaa kalsiumia luusta. Kasvikset ja hedelmät sen sijaan lisäävät elimistön emäksisyyttä ja siten luuston hyvinvointia. Länsimaalainen ruokavalio lisää elimistön happamuutta, mikä voi olla erityisen haitallista vanhoille ihmisille, joiden munuaiset eivät enä poista happoja yhtä tehokkaasti. Syö joka aterialla vähintään kaksi annosta kasviksia tai hedelmiä. (Esimerkiksi yksi omena tai/ ja tomaatti.)


AIHEUTTAA
LISÄÄ
HAPPAMUUTTA
EMÄKSISYYTTÄ




Pasta
Kasvikset
Limsa
Tuoremehu
Liha ja kana

Tofu
Olut
Viini
Maapähkinät
Rusinat





Lisää asiasta myös täältä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74