lauantai 16. kesäkuuta 2012

Porkkanakakkua nam nam

Nousee vesi kielelle, pakkohan se on taas huomenna kokeilla yhtä reseptiä :)


Porkkanakakku

8dl (hienoa) porkkanaraastetta (TAI raastetta ja porkkanasosetta 50/50)
1,5dl mantelirouhetta (80g)
0.25dl kookoshiutaleita
4,5dl gluteenitonta jauhoseosta tai käytä haluamaasi jauhoseosta!
3,5dl raakaruokosokeria (ns.Intiaanisokeria)
4 luomukananmunaa
1prk ananasmurskaa (227g) tai 1,5 dl tuoretta ananasta mehuineen
2dl luomuoliivi- tai luomurypsiöljyä (tai jos käytät taikinaan pelkästään porkkanaraastetta, niin voit korvaa osan öljystä porkkanasoseella)
3tl kanelia (luomu :)
1tl kardemummaa (luomu :)
(1tl inkivääriä)
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa

Kuorrutus

400g maustamatonta Philadelphiaa
raakasokeria/ steviaa maun mukaan
maun mukaan sitruunamehua

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon öljy. Sekoita jauhot,
leivinjauhe, sooda, mausteet, kookos ja mantelirouhe ensin
keskenään ja sitten varovasti taikinaan. Lisää lopuksi
porkkanaraaste ja valutettu ananas. Kaada taikina voideltuun
ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175C asteisessa uunissa
55-65min. Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää
tartu taikinaa.
Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa
(jäähtymisen jälkeen).
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

2 kommenttia:

  1. Heippa :)

    Laitoin öljyn sijaan desin luomukookosöljyä ja desin porkkanasosetta. En poistanut ananasmurskasta nestettä, koska pidän kosteasta kakusta. Tämmöiset muutokset tein :)Nyt kakku saa vetäytyä ja illalla sitten tuorejuustot päälle, nam.

    VastaaPoista
  2. Täällä paljon hyviä reseptejä: http://www.iosonocirneco.com/erja/gluteeniton.htm

    VastaaPoista

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74