perjantai 7. joulukuuta 2012

Sokeri tuo valkoinen turhake

Itseäni henkilökohtaisesti ärsyttää, kun sokeria lisätään joka paikkaan. Katsoppa vaikka ensi kerralla kaupassa tuotteita ja tuoteselosteita. Sokeri löytyy ns. piilosokerina monessa tuotteessa. Tämänhän voi välttää siten, että ostaa vaan puhtaita raaka- aineita ja ruokaa alkuperäisessä muodossa. Ja ainakin itse täytän ennemmin päivittäisen sokerin tarpeeni luonnollisin tavoin, enkä tuolla valkoisella myrkyllä. Oma mielipiteeni on myös se, että lapset eivät tarvitse sokerisia tuotteita. Ja kun ne eivät niitä saa, niin oppivat myös välttämään niitä. 



Ylensyönti, huono muisti, oppimishäiriöt, masennus - kaikki on sidoksissa valkoiseen käsiteltyyn sokeriin. Mitä sokeri tekee aivoillemme?

Sokeria on kaikkialla, siihen törmää lähes kaikissa elintarvikkeissa. Mitä pidemmälle jalostettu tuote, sen varmimmin siinä on sokeria. Vaikka söisimme kuinka terveellisesti luonnon omaa sokeria (hedelmät, vilja ym) saamme sokeria tuotteista, joihin sokeria on lisätty.

Aivomme tarvitsevat sokeria 10 % koko päivittäisen energiatarpeestamme.
Aivot ottavat tämän glugoosista, eli verensokerista. Suomalaiset saavat imeytyviä hiilihydraatteja keskimäärin: naiset 195 g/vrk ja miehet 249 g/vrk, mikä vastaa päivittäisestä energiansaannista naisilla 50,2 E% ja miehillä 47,1 E% (lähde). Eli valkoisen sokerin saanti tulisi olla pienenpi. 

Tutkimukset osoittavat, että liika sokeri vähentää aivojen hermokasvua (BDNF).
Ilman BDNFää aivomme eivät voi muodostaa muistoja tai oppia uusia asioita.
BDNF tasot ovat alhaiset diabeetikoilla ja kun taso on alhainen, niin sokeriaineenvaihdunta heikkenee.

Suomeksi: valkoisen sokerin syönti vähentää BDNF tasoa, aivot alentavat insuliiniresistenssiä, tämä johtaa 2 tyypin diabetekseen.

Alhainen BDNF taso aiheuttaa myös masennusta ja dementiaa. Tupakointi tähän lisättynä aiheuttaa Alzheimerin tautia.

Myös sokeri ja lihavuus liittyvät toisiinsa. Sokerin kulutus turrutta aivojen mekanismia lopettaa syöminen.

(lähde)

Täällä myös aiheesta lisää.

Liikunnan vaikutus BDNF tasoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74