tiistai 16. huhtikuuta 2013

Vinkkejä kehonhoitosuolan käyttöön

Olen aikaisemmin postannut rakkaasta valkoisesta pulverista monesti, käyttökokemusta siitä itsellä jostain 1990- luvulta asti. Miksi aloin käyttämään kehonhoitosuolaa? Koska minulla oli kauhea akne. Varsinkin selässä! Uskoisin sen johtuneen hormoneista, huonosta ravitsemuksesta, elämän kovasta stressistä ja tupakoinnista. Kehoni yritti päästä kaikesta kuonasta eroon ja se aiheutti mm. ihon kukkimista. Kun aloitin suolan käytön oli puhdistuminen aika ilmeistä. Akne hävisi sen siliän tien ja iho on tänä päivänä pehmeä ja nuorekas. Iho on suurin elimemme ja sen kautta ilmenee kehomme sairaudet ja kuona- aine kuormat.

Saan asiasta lähes päivittäin kyselyitä ja ajattelin kerää tähän nyt vinkkejä suolan käyttöön. Jokainen poimii sieltä ne omansa :)

Jo muinaiset egyptiläiset, roomalaiset ja kreikkalaiset hoitivat kehoaan emäksisillä tuotteilla. Niihin kuuluivat siihen aikaan natriumkarbonaattia, maitoa tai emäksisiä saippuoita. Isoäidin herajuustohauteet kuuluvat näihin emäksisien hoitojen sarjaan. Kehohoito emäksisillä tuotteilla on jo aikoinaan keksitty ja hyväksi todettu.

EMÄKSISET KYLVYT:

Annostele 4 rkl/ 10 litraan vettä. Nauti emäksisestä kylvystä ja hiero samalla kintaalla tai sienellä muutaman minuutin välein. Kylvyn jälkeen ihoa ei huuhdella emäksisyyden jääden iholle ja emäksisyys jää vaikuttamaan ihoon. Ihomme auttaa munuaisiamme kuona-aineen poistoon. 

EMÄKSISET HAUTEET:

Liota kukkurallinen teelusikka 1/2 litraan kädenlämpöistä vettä. Kastele sukat tai hoidettavan paikan hauteen/kompressi ensin puhtaassa vedessä poistaaksesi mahdolliset pesuainejäämät. Puristele ja upota suolaveteen. Tämän jälkeen aseta haude hoidettavalle alueelle ja laita päälle kuiva kangas tms. Pidä huolta, että alue pysyy lämpimänä. 

EMÄKSINEN DEODORANTTI:

Hiero suolaliuosta puhtaaseen kainaloon ja anna kuivaa. Voit halutessasi hieroa päälle vielä kookosöljyä.

EMÄKSINEN JALKAKYLPY:

Jalkavatiin n. 1rkl kehonhoitosuolaa ja lämmintä vettä. Jaloista, nilkoista, nivusista ja kainaloista irtoaa parhaiten kuona- ainetta ja näin saamme autettua munuaisiamme puhdistautumaan.

HAMPAIDEN HOITO EMÄKSELLÄ:

Ripottele harjaan suolaa ja harjaa. Purskuttele lopuksi.

EMÄKSINEN NENÄHUUHTELU:

Tee lampimään veteen liuos, hyppysellinen suolaa lasilliseen vettä. Suorita nenähuuhtelu joko sulkemalla toinen nenäkanava ja imemällä liuosta toineen nenäkanavaan tai sitten kannulla. Tämä poistaa painetta nenä- ja otsaonteloista, lisää nenän, kurkun ja yleensä pään alueen vastustuskykyä.

EMÄKSINEN KYLPYSUOLA LASTEN IHONHOIDOSSA:

Kukkurallinen tl noin 20 litraan vettä. Lapsen ihon luonnollinen kosteus säilyy tässä kylvyssä, joka ei myöskään kirvele silmiä. Älä huuhtele ihoa kylvyn jälkeen jotta emäksisyys jäisi iholle vaikuttamaan. Tämä erityisen tärkeää ihottumatapauksissa.

EMÄKSINEN SUOLA PÄÄNAHAN HOIDOSSA:

Pese pääsi normaalisti. Hiero suolakiteitä päänahkaan niin kauan, että ne sulavat. Pieni nopea huuhtelu päälle kuitenkin niin, että emäksisyys säilyy. Voit tarvittaessa lisää suolaa vielä huuhtelun jälkeen. Auttaa kutinaan, hilseeseen, kuivaan päänahkaan ja rasvaiseen päänahkaan. Tasoittaa pH:ta.

EMÄKSINEN HOITO SAUNASSA:

Suihku ennen saunaan menoa. Hierotaan suolaa keholle, päänahkaan ja kasvoille. Löylyissä jatketaan hieromista, kunnes kiteet sulavat. Avuksi voidaan ottaa lisäksi jalkakylpy. Mitä kauemmin suolaa pidetään iholla, sitä parempi ja puhdistavampi vaikutus. HUOM! Suojaa lauteet! Saunan jälkeen suihku ja uusi suolakerros hierotaan ihoon ja annetaan kuivaa. Huom! Suola jää iholle ja jää näin emäksiseksi. 

EMÄKSINEN SELLULIITIN HOITO:

Hiero suolaa kosteisiin ihon ongelma- alueisiin ja laita esim. tuorekelmua päälle. Lisää vielä trikoot päälle ja anna vaikuttaa mahdollisimman kauan. Ihanteellinen liikunnan yhteydessä. Selluliitin hoidossa on tärkeää kokonaisvaltaisuus, ihoa tulee hoitaa sisäisesti ja ulkoisesti. Tähän auttaa emäskylvyt ja detox- smoothiet ja puhdas ruokavalio.

EMÄKSISET KYLVYT KOIRILLE:

Koira pestään normaalisti ja suolaliuos (1 tl/10 l lämmintä vettä) kaadetaan viimeisenä päälle. Kuivataan koira normaalisti. Tassujen pesun jälkeen suolaliuos voidaan sekoittaa sumutinpulloon josta on helppo suihkutella tassuihin. 


pH iholla jää emäs-suolasta emäksiseksi eli pH-asteikolla arvoon 8-9.

HUOM! Pelkällä ruususuolalla ei saada niin hyvää pH:ta aikaiseksi, kuin kehonhoitosuolalla, jonka koostumus on tarkkaan mietitty :)

4 kommenttia:

 1. Ruukaatko ite säännöllisesti?

  VastaaPoista
 2. Tottakai! Sieltä 90- luvulta asti ja en usko että lopetan <3 Etelässä hoito tehostuu kun saa lillua merivedessä <3 Ahhh...

  VastaaPoista
 3. Terve! Millä keinoin tarkalleen sait tuon selkäaknen pois? Oliko suolaa nauttimalla detox tyuppisesti vai ihonhoidossa?

  VastaaPoista
 4. Hei, ja kiitos kommentistasi! Ihan käyttämällä kehonhoitosuolaa ulkoisesti. Tässä mun blogissa on siitä paljon tietoa: http://minnaoinaala.blogspot.fi/2012/03/miten-saat-ihosi-kuntoon-ja-vahennat.html. Kerro sitten kokemuksiasi, kiitos :) Terkuin Minna

  VastaaPoista

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74