keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Oikeaa, vasenta ja väärää eiku oikeaa

Viime päivinä olen imenyt itseeni kirjoituksia asioista jotka ovat valmiiksi määriteltyä. En tiedä onko aiheesta vaan kirjoitettu nyt paljon, vai onko vaan se lisääntynyt mihin olen keskittynyt!? :)

Olen pannut merkille eri alojen "gurujen" otteen asioihin tyylillä mikä on oikein tai väärin. Jonkin alan tsämppioonit ottavat vallan sanoa: "Tee tätä äläkä poikkea polulta". On jopa kirjoitettu otsikolla "Väärä tekeminen" tai "Väärä syöminen". TÄ! Jos jokin asia on väärin niin se ei tarkoita että se olisi jollekkin toiselle väärin. Jokaisen oma oikea ja väärähän ei oikeasti ole olemassa. Kaikki on ihan ok ja sopii täydellisesti ilman sen kummenpaa ajattelua juuri nyt ja tähän! Juuri niin kuin pitää ja tavalla jolla pitää. Oli se sitten mikä tahansa asia.

Se mikä sopii itselle, ei sopi välttämättä toiselle. Asioiden määrittely tietynlaisiksi ja tietyllä tavalla. Vähän niin kun tämä minun kirjoitus, paitsi että en halua minkään olevan rajoitettua. Saa toki määritellä vaikka mitä, mutta määritelkööt jokainen oman päänsä menoksi. Annan esimerkin, jos syöt kilon parsakaalia niin syö. Kiva juttu. Se ei ole mitenkään oikein tai väärin tehty. Ja jos joku haluaa syödä kilon parsakaalia niin syökööt! Jos taas ei, niin se on ihan ok. Se taas ei ole ok, että sanoo jollekkin, että ei noin voi tehtä. Voipas! Eihän kenenkään toisen elämää voi määritellä ja sanoa miten se pitää elää ja millä eväillä.

Itse en kylvä asiakkaille, ystäville tai sukulaisille sanontoa "Ei noin voi tehdä". Entisessä elämässäni kyllä saatoin joskus niin ajatella. Mutta FREEDOM! En enää! Kaikkihan voi tehdä mitä vaan. Ei ole toisen asia puuttua toisen elämään tai halveksua sitä. Saati sitten määritellä sitä. Eiköhän jokainen osaa sen ihan itse :)
Jos naapuri ostaa narsisseja niin ei todellakaan ole sinun asia mennä sanomaan hänelle niiden olevan "vääränlaisia" kukkasia :) Nuuskikaa niitä vaikka yhdessä :) Tämä vaan esimerkkinä. Ehkä se, että antaa jokaisen tehdä mitä haluaa, avaa uusille ajatuksille torjunnan sijaan. Jos aina miettii että ei noin niin eikö olisi hedelmällisempää ajatella toisin. Ajatteleekin kuinka erilailla toinen tekee asian itseen verrattuna. Ja olisiko siitä jotain opittavaa.

Kirjoitin aikaisemmin kahvakuulan lajikirjosta. Siksi kai vaide jäi päälle. En koskaan sanoisi kuulanveivaajalle, ettei hän voisi tehdä jotain mitä haluaa kuulalla. Katsoisin vaan ettei hän satuta itseään ja yhdessä tarkastaisimme tekniikat. Jos jotakin kiinnostaa se mitä minä sillä teen, niin kerron toki. En tyrkytä! Sama pätee kaikkeen muuhunkin, siksi en osaa markkinointia ja myyntiä. En halua tyrkyttää. Jokainen löytää sen oman "seurakuntansa" ilman tuputusta. Ei kysyvä tieltä eksy :)

Kaikki vastustus ja arvostelu on sitä negatiivista energiaa joka kääntyy itseä vastaan. Jokaisen haukun saat jotain kautta takaisin. Jokainen arvostelu osuu omaan nilkkaan. Eikö olisi paljon mukavampaa olla suvaitsevainen ja kehua? Kannustaa ja tukea? Ajatella kun kaikki se hyvä mitä kylvää tulee itselle takaisin. Ihanaa! Eikö sitä kaikki halua!? Ei se vaadi kun kilven riisumista ja egon nielemistä. Nähdä kaikessa hyvää antaa sinulle sitä hyvää!


Kiltteys ja kohteliaisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ilmaista ja fiksua. Siinäpä yleispätevät käytösohjeet ihan joka tilanteeseen. Kiltteydestä tulee sinulle hyvä olo ja muut pitävät sinusta enemmän. Aito kiltteys ja kohteliaisuus ovat nöyristelystä kaukana. Kiltti ja kohtelias ihminen on kiltti ja kohteliaan kunnioittava myös itselleen. -Namaste, Marika Borg-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74