lauantai 2. maaliskuuta 2013

Uusia treenejä

Tänä aamuna aloitin HIIT treenaamisen. Se on lyhykäisyydessään intervallijuoksua periaatteella 30 sek kovaa, 30 sekkaa kevyemmin.


No okei kuva on kesältä mutta eiks siinä olekkin lämmin fiilis ku vertaa hyr hyr hyr talveen? ;) Toki talvessakin on puolensa, mahtihomma ja rikkaus = neljä vuodenaikaa!

Miksi aloitin HIIT treenin? Tämä tapahtui eilen taas sillee extemporee ja jee tohon alan juu tyyppisesti ;) Eli ei sinänsä mitään uutta asiaa, tajusin vaan, ettei aina tarvitse vetää kahden tunnin lenkkiä. Ja koska nyt on menossa treenit ajatuksella -lihasta kiitos- niin pitkät juoksulenkit tuppaa kuluttamaan liikaa. Joten intervallit tänne kiitos! Ja jos aina tekee samaa, ei kehity!

Pakko myöntää, että ton ohjelman mukainen aloitustreeni  4 minuuttia tuntui hippasen snadilta. No ihme kun kroppa on tuttunut hinkkaamaan vähintään kymmenkertaisen määrän :) Hei, huippuhomma! Lällällää, keholle uusia juttuja. Ei tartte nääs vetää piippuun joka kerta, ei edes joka toinen kerta ;)

Ravinnollakin taas uusi merkitys tähän treeniin. Intervallit kuluttaa erilailla kun maratonit. Vaikka mielestäni tyhjällä masulla tehdyt treenit sucks, tähän aloin tarkoituksella heti aamusta ja pelkkä emäsjauhe vesiseos pötsissä. Treeni on niin lyhytkestoinen että sen kyllä kestää. Riippuu tietty mitä on illalla itseensä ahtanut. Mulla ilta oli hiilarivoittoinen, joten voitte kuvitella lentävän askeleen! Oli muuten ihan huippua huomata kuinka lenkkari lensi! Siis ihan erilailla kuin silloin kun juoksee sen tunnin tai pari. Tai silloin kun juoksusta tulee "rutiini" ja jokapäiväinen hinkutus. Ilo löytyy kevättä kohti taas juoksuunkin! Ja eri metodi käyttöön ja taas uusi fiilis ja mahtionnistumisen olo! JEE! Ihan parasta.

Lupaus itselle ja samalla muistutus: Tee ohjelman mukaisesti, noudata sitä, huomaa kehitys. Mulla on tupannut ohjelmat ja niiden noudattamiset menemään niin, että olen lisännyt poweria liian nopeesti. No kehitys ei ole tietenkään sama! Eli nyt pysyn ruodussa. Hyvä mä!


2 kommenttia:

  1. Taidanpa matkia... kuulostaa just siltä mitä mäkin voisin tarvita ennen kesää. Aion seurata sun ruodussa pysymistä silmä tarkkana ja samalla muistuttaa siitä myös itseäni. Tsemppiä ja kiitos!
    - mari

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista ja mukanaolosta!!! Hienoa Mari, mahtavaa!! Tosta linkistä pääset ohjeisiin ja kannattaa joo noudattaa :) Ollaanpas kuulolla ja intotsemppiä kovasti sinne!!! Onnenpäiviä juoksuun ja treeniin!

    VastaaPoista

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74