maanantai 31. maaliskuuta 2014

Fillari kehiin

Lauantaina päätin ottaa kakspyöräsen eka kertaa alle pinserin kanssa. Viime kerrasta on aikaa kun on opettanut pyöräilyä koiralle. Mietin ensin, että aloitan taluttamalla pyörää lenkin ajan. Kuvittelin tekeväni näin ainakin muutaman kerran. Käytäntö olikin ihan toista. Kizmo ei ollut moksiskaan uudesta vehkeestä mukanamme ja käyttäytyi normaalisti. Olen pennusta jo opettanut Kizmolle suunnat ja kulkemisen minun oikealla, sekä vasemmalla puolella. Tästä oli suuri apu tässäkin uuden oppimisessa. Päästiin pahimpien pissahätien ohi ja sitten olinkin jo pyörän selässä ja Kizmo ravasi vieressä. Aloitettiin homma lähimetsässämme pehmeällä polulla. Asfaltilla juokseminen on aika kovaa hommaa sekä ihmiselle, että koiralle. Tästä tulee kiva uusi harrastus! Lisää liikuntaa kun ilmatkin suosii :)

Kerronpa vielä tähän erään koiraihmisen ajatuksen, kun kerroin metsälenkillä törmätessämme, että aloitan tänään pyörän kanssa harjoittelun. Hän kertoi itse pari kertaa tökkineensä eturenkaalla koiraa, joka esti koiran eteen tulon. Oppi siis pelkäämään pyörää ja pitämään hajurakoa. Itse koulutan hyvän kautta ja ei tulisi mieleenikään tehdä mistään hommasta koiralle epämiellyttävää saati pelottavaa. Miltä itsestäsi tuntuisi, jos joku satuttaisi sen sijaan, että kertoisi miten pitää tehdä?


Pinserit rakastaa liikuntaa, niin minäkin. Olen siis valinnut oikean rodun jo kolmatta kertaa. Eka koirani oli sekaroituinen ja yhtenä rotuna siinä oli pinseriä. Siksi otin rodusta selvää, että mikä ihmeen pinseri :) Sillä tiellä ollaan ja en vaihtaisi päivääkään! Rotu on pysynyt terveenä ja rekisteröintejä tehdään muutamia kymmeniä vuodessa. Huikee rotu ja ihanan aktiivinen. Koulutus ja kiva tekeminen ovat pinserin mieleen. Kunhan omistajalla on hyvä fiilis ja paljon palkkaa ;) 

Haaveena olisi kiertää Kizmon kanssa jokin pidempi vaellus lapissa joku kesä. Aikaisempien koirien kanssa olen vaellellut päiväreissuja. Monen päivän vaellukset ovat jääneet tekemättä. Vielä.

Aurinkoa viikkoonne, ulkoilkaa ja nuuskikaa kevään tuoksuja. Jos klyyvari menee tukkoon suosittelen suolapiippua ja suolakylpyjä saunassa. Sauna poistaa kuona- aineita ja puhdistaa limakalvoja. Suolalla tehostetaan edellämainittuja ja tehdään ihosta ihanan emäksinen ja pehmeä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74