maanantai 10. maaliskuuta 2014

Juttuja GoExpo messuilta

Vietin GoExpo messuilla perjantaina useamman tunnin. Sain bloggaajapassin ja marssin sisään lehdistön tiloihin. Siellä nautiskelin kahvit ennen messuihin tutustumista.


Olihan messuilla taas vaikka ja mitä. Vaikka olinkin paikalla heti tapahtuman ekoina hetkinä, oli halli tupaten täynnä ihmisiä. Hyvä fiilis ja paljon juttuseuraa! Eka stoppini oli Biokian ständi. Ostin kaksi purkkia marjajauheita ja puolukkamehun.


Olin aina luullut, että jauheet ovat täysin kotimaisia ja siksi ostin tuotteita. Kotona kuitenkin huomasin osan marjoista olevan muualta. "Biokia-tuotteiden mustikat ja puolukat ovat suomalaisia. Samoin suklaamarjojen sisällä oleva marja on suomalainen, mutta suklaa on tuontitavaraa joten suklaamarjoissa ei voi käyttää joutsenlippumerkkiä. Saatavuuden ja hinnan vuoksi tyrni on peräisin Baltiasta, samoin karpalojauheen karpalo. Kuivattu karpalo on valmistettu Pohjois-Amerikassa."

Edelläni oleva bloggari sai saman satsin ilmaiseksi, kun mitä itse ostin. Mulla on tässä bloggarimaailmassa vielä paljon opittavaa... Lisäksi koen pyytämisen vaikeaksi. On hirmuisen haastavaa pyytää asioita ilmaiseksi. Varsinkin kun haluaa tukea yrittäjän elinkeinoa. 

Seuraavaksi löysin kotimaisen kalaosaston. KalaKallen tuotteet tehdään käsityönä Kalajoella. Pariskunta oli myymässä tuotteitaan ja ostin heiltä tarjolla olleita säilykkeitä. Ne maistuivat pitkän messupäivän keskellä ihanan suolaisille ja maukkaille. 


Ihania ihmisiä myymässä, kotimaisuus kunniaan! Kiva tukea suolamaista yrittäjää! Eka purkki on jo syöty. Tein lohisäilykkeestä nori susheja. Tuli oikein maistuvia, muut ainekset rullissa olivat luomupuuroriisi, tuore pinaatti ja kurkku. Wasabia, inkivääriä ja luomusoijaa mausteeksi. Suosittelen muuten käyttämään aina luomusoijaa, koska 90% maailman soijasta on geenimuunneltua. 


KalaKallen kalasäilykkeitä voi käyttää mihin vain. Seuraavaksi kruunaan niillä salaatin. Sitruunalla saa kaloihin kivaa fressiä olemusta. 

Erehdyin muuten eilen syömään luomujauhelihaa ihan kokeeksi. Koska en syö lihaa, arvatenkin siinä hommassa ei käynyt hyvin. Maha on vieläkin kipeä. Taitaa mun lihakokeilut jäädä taas hetkeksi. Joskus vaan haluaisi vaihtelua kalan rinnalle. Syön kalaa jossain muodossa lähes päivittäin. Ymmärrän onneksi vaihdella kalalajeja joka aterialle. 

Messuilla osallistuin moneen arvontaan, palkintoja odotellessa ;) Kivat messut kokonaisuudessaan. Paljon mielenkiintoisia juttuja esillä. Kaikki kevyt lenkkarit, ihanat vaatteet, treenitarjoukset ja sykemittarit saivat kuolaukseni. Sovitin vaatteita ja kuvittelin kuinka siistiä olisi ollut ostaa niitä. Mielikuvaharjoituksia mahtui paljon messupäivään. Perinteinen messukaljakin jäi juomatta! 


1 kommentti:

  1. Ja ostin siis kaikkia tuotteita, nämä eivät olleet maksettuja mainoksia. Etsin suomalaisia puhtaita tuotteita ja kirjoitan aina vaan minua kiinnostavista asioista.

    VastaaPoista

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74