tiistai 8. toukokuuta 2012

Oijoi rakas ruokamme

Itse suurtalouskokkina ja "safkafistelijänä" tiedän ravinnon tuovan terveyttä! Syömällä monipuolisesti ja terveellisesti (mielellään vielä luomua) ja käyttämällä ravintoa, joka sisältää paljon vitaaliaineita ja flavonoideja vaan yksinkertaisesti pysyy terveenä. Onko tämä joku uutinen? Maalaisjärkeä enemmänkin...


(Ainoa muuten mitä tuosta pyramidista itse välttelen on soija, koska se on 99% geenimanipuloitua.)

Olen seuraillut ja itsekkin jonkin verran kirjoittanut ravinnon vaikutuksesta ihmiseen. Tämä asia on pinnalla jo varmaan sen takia, että ihmiset voivat "paksusti" ja jotkut "pahoin". On tietenkin myös hyvinvoivia ihmisiä. Oli kenelläkin mikä olo tahansa, niin faktahan on se, että se olo on seuraamus siitä mitä olet syönyt. Ja siitä seuraa toinen olo, miten kulutat syömäsi?

Ihminen on kokonaisuus ja kaikki lähtee perusasioista kuten ravinnosta. Tärkeää on myös liikunta, hyvä olo, rakkaus, ystävyys ja mielenrauha.

Facebookissa kävin keskustelua hiuksista. Vastasin yhteen kampaajan kommenttiin omalla mielipiteelläni näin :


Minun koulutuksella, kokemuksella ja tiedolla taas palaisin
perusasioihin. Päänahka on ihoa, osa ihmisen suurinta elintä 
ja huokoisimmasta päästä. Päänahan kautta imeytyy elimistöömme 
enemmän kuormitusta, kuin muualta ihosta. Tottahan on ja 
tutkittua faktaa, että kaikki kuorma (värit, kemikaalit, käsittely)
kuluttaa hiusta ja rasittaa päänahkaa. Hius on sarveiskuitua 
ja se, niinkuin kaikki meissä, koostuu siitä mitä suuhusi olet 
laittanut. Ihminen on kokonaisuus ja koostumme suuhun laitetusta 
mokosta ja se, mitä sinne laittaa, vaikuttaa suoliston, 
aineenvaihdunnan ja kuona- aineiden kautta ihmiseen ja 
ihmisen hyvinvointiin.


En käske ketään olematta käsittelemättä hiuksiaan TIETENKÄÄN! Jokainen tekee itselleen mikä parhaalta tuntuu. Kyllä olen itsekkin hiuksia värjännyt joskus joo... Mutta jos joskus vielä käy niin, että haluan väriä hiuksiini, niin valitsen luomukampaamon! Ei luomu/ ekoväreissä nyt vaan on paljon kemikaaleja. Ja jos hiusten värjäystä ei suositella alle 16- vuotiaille eikä raskaana oleville, niin minulla ainakin soi herätyskellot.

Ruokameditaatio päivääsi, ole hyvä:

Jokainen suupala voi tuoda hyvää oloa kun keskityt siihen mitä syöt ja miksi. Maistele rauhassa, tunnustele sitä suussasi, ajattele kuinka onnekas olet kun saat nauttia juuri tästä hetkestä ja juuri tästä suupalasta. Mieti kuinka pureskelun jälkeen ravintoaineet imeytyvät kehoosi ja kuinka hyvää ne tekevät.

Kuinka tärkeää onkaa nauttia hetkistä eikä tarvitse juosta veren maku suussa. Kuinka terveellinen ruoka ja se hetki ruoan kanssa antavat hetken hengähdystauon ja hetken nautinnon ihan itselle ja omaan kehoon. Kuinka mielekästä onkaan rauhoittaa syöminen ja kunnioittaa ravintoa ja sen antamaa energiaa meille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74