tiistai 5. marraskuuta 2013

Arkemme mittarit

Lähdettiin koiran kanssa lenkille, ihan vaan pienelle kun sataakin... ;) Sadevaatteisiin kääriytyneinä, kelloa katsomatta, lähdettiin pihalle. No siellä ei sitten satanutkaan niin paljon kun luulin :) Jes! Suuntasimme läheiseen metsään ja siitä aina vaan kauemmaksi, kunnes löysin meidät monen kilsan takaa. Matkalla tuli juostuakin. Lenkkiä kertyi kymmenisen kilsaa. Mitään tästä en suunnitellut lähtiessämme. Näin pääsi vain käymään. Kotiin tullessa mietin kauankohan matkaan meni aikaa. Melkein ahdistuin kun siitä ei ollut mitään hajua eikä mitään mittaria, joka sen kertoisi. Sitten tajusin lopettaa ja pysähdyin miettimään miksi? Miksi pitää aina tietää kauan joku kestää, paljonko se kulutti tai montako kilsaa kertyi? En olisi varmaankaan tehnyt moista lenkkiä jos olisin miettinyt sitä liikaa. Nyt vaan tossut vei ja mieli lepäs.

Eikö se nosta stressitasoa kun kaikki on täsmälleen aikataulutettu, mitattu, suunniteltu ja ennakoitu? Mitäs sitten jos kaikki ei menekkään suunnitelmien mukaan? Jos sitä ei etukäteen kauhean paljon mieti on mahdollisuudet vaikka mihin! Ja saattaa jopa yllättää itsensä :)

Hauska ilmiö tuo huolehtiminen ja ennakointi. Käymälläni yrittäjäkurssilla kun kello alkaa lähestyä lopetusaikaa, tuntilaiset alkaa pakkaa kamojaan ja tekevät lähtöä. Jos maikka kysyy kelloa tai että käydäänkö vielä tämä asia läpi, saa hän vastauksen, että pitäisi jo lopettaa. Ja että kello on jo niin ja niin paljon. Onko meille opetettu lapsesta asti olemaan joustamaton ja hötkyillä joka paikkaan? Mihin meillä on kiire? Kotiin istumaan? Dösään istumaan? Autoon istumaan? Istumaan johonkin?

Eilen kuulatunnillani eräs reippailija totesi yhtäkkiä olevansa hieman heikossa hapessa. Hän muisti ottaneensa rokotteen aikaisemmin päivällä ja muisti sen vasta treenatessaan. Ihan huippua, ajattelin! Taisin sen sanoakkin! Ihanaa kun hän ei stressannut asiasta aikaisemmin, jopa unohti sen. Jos hän olisi miettinyt rokotusoireita, niin varmaankaan ei olisi lähtenyt sohvalta! Jee lisää tuota!

Mikäänhän ei ole esteenämme kuin me itse. Turha nurina ja valitus ei varmaankaan tuo lisää energiaa, päinvastoin! Jos mitään ei miettisi vaikka yhtenä päivänä yhtään ja tekisi vaan fiiliksen mukaan, niin veikkaan huoliakin olevan vähemmän. Ja ne huolethan taas tuo lisää niitä huolia HUOM!

Mittarit on ihan kivoja ja saa niitä käyttää, se on ihan ok. Kokeile joskus elämää ilman niitä. Haasta itsesi mittaamaan asioita mittareiden puolesta. Iloista tiistaipäivää <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74