lauantai 2. marraskuuta 2013

Leppoisaa lenkkeilyä, tassunhoito vinkki ja omenapiirakkaa

Lenkkeiltiin tänään Malminkartanon huipulle ihanassa auringon paisteessa. Monet monet muutkin olivat löytäneet tänään pyhäpäivänä mestoille. Kivaa ihmisvilinää mäessä. Monella oli koirakin kyydissä.


Huipun kupeessa on onnekseni jumppatelineet ja tein välissä leveetä ja kapeeta kyykkyä, pohkeita, vinovatsoja ja vedin leukoja. 

Kizmo tarkkaili kun metsi jumppas.

Jipii, rinnettä alas!

Joku veti kotimatkalla rulliksilla ohi, täh, mikäs se oli ;)

Silloin kun tassut pitää pestä muullakin kun vedellä, käytän pesuöljyä. Se ei kuivata ja pesee hellästi.


Pesun jälkeen anturat saa kookosöljy voitelun. Pysyy räpylät hyvässä kondiksessa. Kookosöljy on luonnontuote ja ei haittaa vaikka sitä nuolee. Lisäksi se on antibakteerinen ja pitää sienet ja bakteerit loitolla. Kun en itse laita iholleni mitään, mitä ei voi syödä, niin koiralle toimii sama. Iholle ei mitään tehtyä, emulgoitua tai alkoholipitoisia sotkua. 


Samalla kun pestiin ja rasvattiin tassut, pestiin hampaat. Tähänkin toimii kookosöljy. Tökkään harjan kookokseen ja käyn hampaat läpi. Kizmon olen totuttanut hampaanpesuun jo ihan pienenä. Tällä samalla "huoltokäynnillä" voi leikkaa kynnetkin. Ja jos on esinahan tulehdusta niin sen voi huuhdella samalla käynnillä. Huuhteluliuos tehdään Betadine vesiseoksesta suhteessa 1 tippa desiin vettä. Ei enempää jotta esinahka ei kuivu liikaa. Meillä onneksi tulehdus tuossa aikaisemmin syksyllä lähti parin viikon huuhteluilla. Mä muuten kutsun aina tätä kylppäritapahtumaa Kizmon spa hoidoksi ;) Kun siitä tekee kivaa, mielekästä, positiivista ja palkitsee koiraa, niin se oppii pitämään tapahtumasta! Mitään ei tarvitse tehdä pakosta tai komentamalla koiraa. Hyvän kautta niin kaikki ovat onnellisia!

Eilen teki mieli omppupiirakkaa. Lidlissä oli kotimaiset omput tarjouksessa :) Ostin valmiin kauramuro pohjan ja päälle paljon omenaa ja kanelia. Miksasin kulhossa purkin rahkaa ja ranskankermaa, 2 munaa ja lusikallisen steviaa. Kippasin sen omppujen päälle. Uunissa 200 asteessa meni noin 35 minsaa ja piirakkaa oli valmis! On muuten hyvää ja vähemmän sokeria kun valmispiirakoissa. 


Iloista pyhäpäivää <3 Halikaa toisianne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74